Dutch Pride Flower Export
| 08:29 | Arjan Olsthoorn

Coverstory: Visitekaartje voor bloemengroothandel Dutch Pride

In de felle lentezon kun je bijna niet zonder zonnebril kijken naar de nieuwe Scania van Dutch Pride Flower Export, zo hagelwit is de combinatie. Strak is hij wel, met die dichtgebouwde zijkanten en bijpassende wipkar. Dat was ook precies de bedoeling.

Bestel Truckstar 5 nu (zonder verzendkosten)!

Bij de twee DAF’s van vader Peter van der Stap, die ooit met de bloemengroothandel begon, zit er veel meer groen in de huisstijl, die bovendien duidelijk al enige tientallen jaren oud is. De nieuwe combinatie moest duidelijk anders zijn: veel strakker en met een design van nu. Liefst moest het ook iets anders zijn dan alles wat er tot nu toe op de weg was te zien.

Stil door corona
Alle drie de auto’s van het bedrijf staan momenteel voor de deur, waardoor het verschil tussen oud en nieuw goed te zien is. Vader Van der Stap en broer Ted rijden met de twee DAF’s, Leon en chauffeur Robert met de nieuwe Scania. De stilstand is het gevolg van de coronacrisis, waardoor consumenten nauwelijks nog bloemen kopen. De hal is op enkele karren na leeg. “Terwijl het hier helemaal vol zou moeten staan”, zegt Leon. “Juist deze tijd is voor ons normaal gesproken het drukst, dus dan moet het gebeuren. Helaas is de handel nu even helemaal stilgevallen. Hopelijk komt rond moederdag alles weer op gang, want dat is onze belangrijkste periode van het jaar.”

De crisis maakt dat ook de nieuwe aanwinst na slechts twee ritten moest worden stilgezet. Gelukkig is het bedrijf financieel gezond en kunnen ze deze tegenslag wel even opvangen. De mannen hopen wel dat de boel binnen enige weken weer in beweging komt, want stilzitten vinden ze maar niets. “We zien dat onze klanten creatief worden door aan huis te gaan bezorgen en webshops in te richten. Als dat een beetje loopt, worden er ook wel weer bloemen besteld.”

Leon van der Stap

Trotse eigenaar Leon van der Stap bij zijn nieuwe aanwinst.

Elk nadeel heeft ook zo zijn voordeel, want nu kunnen we op een zonnige dinsdag de verse Scania op de gevoelige plaat vastleggen. “Normaal gesproken zou hij vandaag in Oostenrijk langs de klanten rijden”, legt Leon uit. “Deze auto gaat op zondagavond weg naar Zuid-Duitsland om daar op maandag te lossen. Die rit doe ik. Dan komt er maandagavond een tweede auto van ons bij, waarmee de Scania wordt bevoorraad. Vervolgens gaat die met Robert door naar Oostenrijk om de bloemen uit te venten.”

De complete reportage vind je in Truckstar 5. Bestel hem nu (zonder verzendkosten)! Of word abonnee en je ontvangt Truckstar automatisch bij je thuis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie