| 10:05 | Robert Servaas

Compacte FUSO Canter huisvuilwagen voor GP Groot

Familiebedrijf GP Groot uit Alkmaar heeft voor de divisie Inzameling en Recycling voor het eerst een FUSO Canter aangeschaft. Het bedrijf heeft een jaar lang via een verhuurbedrijf een FUSO Canter met kraakperswagenopbouw in gebruik genomen. Voor het specifieke werk in de gemeenten Edam en Volendam zocht men een vrachtwagen met kleine wielbasis om door de nauwe, typisch Hollandse straten te kunnen manoeuvreren. Maar dat mocht niet ten koste gaan van het laadvermogen. De gehuurde Canter beviel zo goed, dat GP Groot besloot er zelf één aan te schaffen bij Gomes Noord-Holland, met wie men al vaker zaken deed voor de trucks van Mercedes-Benz. Afgelopen week werd de FUSO Canter 9C18 met een GVW van 8,55 ton in gebruik genomen. De compacte frontstuur truck heeft een laag eigen gewicht en een korte wielbasis. Tevens is de Canter standaard uitgerust met Duonic automaat en airconditioning.

De nieuwe Canter van GP Groot heeft een opbouw die uitstekend aansluit op de inzet. Deze GPM mini kraakpersopbouw werd geleverd door Geesink Norba en heeft een laadvolume van 7 m3. Met een PTO op de versnellingsbak wordt de hydraulische pomp van de kraakperswagen aangedreven. De GPM mini vraagt weinig energie en heeft een laag geluidsniveau.


GP Groot is een innovatieve onderneming die met ruim 850 medewerkers actief is in drie marktsegmenten: Inzameling en Recycling, Brandstoffen en Oliehandel en Infra en Engineering. Sinds de oprichting in 1917 staan kwaliteit, betrouwbaarheid en ondernemerschap centraal bij het bedrijf en heeft het werkgebied zich vanuit Noord-Holland uitgebreid naar Zuid-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen. Voor de divisie Inzameling en Recycling wordt in opdracht van gemeenten en bedrijven bedrijfs- en particulier afval ingezameld en vervolgens gesorteerd, gerecycled of verwerkt tot eindproduct.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie