Storm
| 10:59 | Rik Werner

[Update] Zeer zware storm legt Nederland enkele uren nagenoeg stil

Een zeer zware storm met windstoten tot kracht elf heeft Nederland enige uren in een wurggreep gehouden. Rijkswaterstaat adviseerde chauffeurs vanochtend met klem om niet de weg op te gaan. In de meeste provincies was code rood van kracht. De schade is aanzienlijk.

Op verschillende provinciale wegen en snelwegen zijn in totaal 66 vrachtwagens gekanteld en tientallen auto’s met aanhanger omvergeblazen. Dat heeft geleid tot afsluitingen en lange files. Uiteenlopende wegen zijn enige tijd voor al het wegverkeer afgesloten, zoals de A13 en de N57 (de Oosterscheldekering). Een 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle kwam vanochtend om het leven toen hij in Olst een vallende tak op zich kreeg. Dat gebeurde toen hij een tak, die al op de weg lag, wilde verplaatsen. NS en Schiphol hebben vanochtend het trein- en luchtverkeer uren stilgelegd. Inmiddels komen de eerste treinen en vluchten weer op gang. De wind is na het middaguur flink in kracht afgenomen.

storm

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

2 Reacties
  1. We hebben het over enkele uren storm en veiligheid voor alle weggebruikers. Dus bij code rood gewoon stoppen met huif en kasten auto ‘s. En zou het geschetste beeld juist zijn dat chauffeurs door hun werkgever de opdracht krijgen door te rijden laat dan de verzekering de schade ten gevolge van code rood niet meer gaan uitbetalen. Dat scheelt hen die wel gehoor geven en de trucks stil zetten uiteindelijk in de premie. Maar vooral laten we onze vakmensen aan de weg als de motor van de economie waarderen om hun inzet en vaardigheden. Waarmee ik wil zeggen: acht een chauffeur vooral zelf in staat te beoordelen wat kan of niet kan met zijn truck. En tenslotte: rood is rood als ook voor een (rood) stoplicht..

  2. Misschien ook een idee om de waarschuwingen in andere talen voorbij te laten komen,want het grosse wat onderste boven ligt spreekt of kan geen Nederlands,en zeker die light combi’s niet laten rijden of de gordijnen openen en vast binden

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie