| 10:53 | Arjen van Vliet

Code 95-training voor schuifvloerchauffeurs

Speciaal voor chauffeurs van schuifvloertrailers heeft Knapen Service in Deurne een Code 95-training samengesteld.

Deelnemers worden onder meer getraind in het voorkomen van technische defecten. Knapen Service heeft de Code 95-training voor schuifvloertrailers in het leven geroepen vanwege de sterk stijgende vraag vanuit de transportsector. ‘Het is een niche, maar niet onbelangrijk’, zegt Thijs Kempen, bij de Brabantse firma verantwoordelijk voor de marketing.

Kennis nodig

‘Slechts drie procent van de markt bestaat uit schuifvloertrailers. Maar daarbinnen biedt dit een toegevoegde waarde. Chauffeurs van schuifvloertrailers beschikken namelijk lang niet altijd over alle benodigde technische kennis. Dat wil wel eens leiden tot defecten en de daaruit voortvloeiende kostbare reparaties.

De training beoogt chauffeurs onder meer storingen en slijtage te leren herkennen, zodat ze schades en onnodige reparaties kunnen voorkomen. De training behandelt verder alle algemene Code 95-aspecten zoals ‘wet- en regelgeving verkeer’ en ‘veilig rijgedrag’.  De trainingen worden verzorgd bij Knapen Service in Deurne. Kosten voor deelname zijn 195 euro, inclusief inschrijving. De cursusdata voor dit jaar zijn de zaterdagen 13 mei, 24 juni, 15 juli, 2 september, 14 oktober en 18 november. Per zaterdag zijn zestien plaatsen beschikbaar. Meer informatie vind je  hier.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie