calais
| 09:46 | Bert Mateboer

Chauffeurs in propvolle shuttlebusjes in Calais

Chauffeur Gerard Eijkemans ergert zich groen en geel aan de volle busjes waarmee hij in Calais naar de trein wordt vervoerd. Zodra je de vrachtwagen op de trein hebt geparkeerd word je met busjes opgehaald en naar de passagierscoupe gebracht.

“Je wordt met z’n allen in zo’n busje gepropt, niemand houdt rekening met 1,5 meter afstand. Ik ben 62 en heb al een keer geweigerd in zo’n vol busje te stappen. Dan zijn ze verplicht een tweede busje te laten komen maar sturen ze ook een boze brief naar je werkgever. Dat kan me niks schelen, ik wil m’n gezondheid niet op de waagschaal stellen. Ik stap echt niet meer in als de bus zo vol is.” Aan de Engelse kant is het volgens hem veel beter geregeld: daar rijden ze met veel grotere bussen en heeft hij tot nu toe niet meegemaakt dat er geen afstand kon worden gehouden.

We hopen dan ook dat Getlink, het Frans-Britse bedrijf dat de Kanaaltunnel exploiteert, snel meer bussen inzet. Wellicht is het nodig dat meer chauffeurs het voorbeeld van Gerard volgen en niet meer instappen.

calais

2 Reacties
  1. Gewoon de plas niet meer over. Ze wilden toch zo graag uit de EU? Laat ze de prut dan ook maar zelf ophalen. Transporteurs moeten dan wel de volle ritprijs berekenen natuurlijk

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie