Chaos op Route du Soleil
| 09:36 | Korneel Luth

Chaos op Route du Soleil

Boze Franse boeren veroorzaken al geruime tijd grote problemen op de A6 bij Lyon.

Boze Fransen boeren blokkeren al geruime tijd één van de belangrijkste snelwegen in Frankrijk. Vracht- en vakantieverkeer is afhankelijk van de A6. De weg is ten zuiden van de aansluiting met de A7 dicht.

Ook in het westen van Frankrijk en noorden – bij Lille – zijn er wegblokkades. Het is nog niet duidelijk hoe lang de blokkades doorgaan, meldt de NOS. De boerenvakbonden zouden schoorvoetend akkoord gegaan zijn met een bod van 600 miljoen euro van de Franse regering.

Grote schade

De boeren zijn boos vanwege hun financiële positie. Ze beschuldigen de supermarkten en de voedselverwerkende industrie er van de prijzen te laag te houden. De boeren willen meer geld voor hun vee en producten. Ze protesteren daarom al enkele dagen.

Ze parkeren hun tractoren op snelwegen en werpen blokkades van hooi en autobanden op. Op veel plekken zijn brandende blokkades geweest en zijn hele tankwagens melk op de weg geloosd. Ook toeritten zijn geblokkeerd.

Het is nog niet duidelijk tot wanneer de acties voortduren. Bovendien hebben de boeren grote hoeveelheden troep achtergelaten en hebben ze grote stukken asfalt en rijbaan dusdanig beschadigd dat sommige wegvakken eerst hersteld moeten worden.

Foto: Blokkades op de A6, autoroute du Soleil (ANP).

Lees ook:

Opnieuw vertraging in Calais

TLN naar Franse zusterorganisatie

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie