Cargohopper verlicht chauffeurswerk Amsterdam
| 12:07 | Korneel Luth

Cargohopper verlicht chauffeurswerk Amsterdam

Sinds deze week rijdt de Cargohopper door het centrum van Amsterdam: een uitkomst voor veel chauffeurs.

De Cargohopper is een elektrisch karretje dat pakketjes en zendingen aflevert aan bedrijven en winkels in de binnenstad. In Utrecht en Enschede rijdt de Cargohopper al een tijdje. Nu is de Cargohopper ook in Amsterdam een feit.

Uitkomst

En voor chauffeurs kan het een uitkomst zijn. Ook al heeft de gezelligheid in de stad zeker z’n charmes, het kan ook erg prettig zijn niet langer het dagelijkse rijtje moeilijk te bereiken binnenstad-adressen af te hoeven, geen gevaarlijke rechtsaf-momenten meer mee te maken met talloze fietsers en brommers in de dode hoek, en minder gedoe te hebben met ongeduldige automobilisten tijdens het lossen in smalle straatjes of op de gracht.

In plaats daarvan los je je spullen bij transportbedrijf Van Deudekom in Duivendrecht. Het mooie van die locatie is dat die net buiten de milieu-zone ligt, en dat ook LZV’s er straks terecht kunnen.

Gemeente Amsterdam blij

Dat is het goede nieuws voor de chauffeur, die bovendien geen rekening hoeft te houden met venstertijden. Daarnaast is er een heel milieu-verhaal. De Cargohopper is elektrisch en stoot daarom geen schadelijke stoffen uit. De gemeente Amsterdam subsidieert het project en is verder qua verkeersveiligheid blij met minder trucks in de binnenstad. En omdat de Cargohopper relatief smal is, geven ze geparkeerd langs de stoeprand, minder verkeershinder.

Cargohopper verlicht chauffeurswerk Amsterdam
Best een handig karretje op de grachten, zoals hier op de Torensluis en Singel. En toch neemt ie drie ton aan vracht mee.

Vier cargohoppers plus een Hytruck

Met vier Cargohoppers met elk een payload van bijna drie ton én een elektrische Hytruck met een laadvermogen van negen ton is het tot stand komen van de Cargohopper wellicht een uitkomst voor elke verlader met meerdere losadressen in de binnenstad.

Met name winkelketens krijgen zo de gelegenheid dagelijks alle goederen vanuit hun DC met nog maar één grote truck naar de rand van de milieuzone te rijden op een moment dat het hen uitkomt. Vandaar beschikt Cargohopper over voldoende volume en tonnage om alles nog ruim voor de opening van de filialen te bezorgen. Prettig daarbij is, dat zendingen zelfs nog tot 06.00 uur in de morgen kunnen worden aangeleverd. Ook het mee terugnemen van retourzendingen, emballage en fust is geen probleem.

Buiten dat blijft Cargohopper kampioen in het beleveren van kleine zendingen van verladers en vervoerders die steeds meer moeite moeten doen om juist deze relatief onrendabele vracht de stad in te krijgen. Ook zij kunnen zes dagen per week gedurende bijna 24 uur per dag hun palletten, rolcontainers en colli aanleveren bij het ontvangstcentrum in Duivendrecht. Met de zekerheid dat het keurig op tijd bij hun klanten wordt afgeleverd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie