| 11:18 | Arjan Olsthoorn

Bouwman Logistics zet zeven nieuwe Volvo FH I-Save trekkers in

Bouwman Logistics uit Barendrecht heeft zeven Volvo FH I-Save 460 pk 4×2-trekkers in gebruik genomen. De ADR-specialist koos voor deze trucks vanwege het brandstofverbruik. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Alblasserdam.

“Wij voeren voor verschillende opdrachtgevers containertransport en tanktransport uit in heel Europa”, zegt eigenaar Romano Bouwman. “Denk onder meer aan grondstoffen voor lakken, plastics, olie additieven en minerale oliën.” Bouwman Logistics heeft voor deze werkzaamheden de afgelopen maanden zeven nieuwe Volvo FH I-Save 460 pk 4×2-trekkers met de Turbo Compound-motor in gebruik genomen.

Een keuze voor brandstofefficiency, zegt Bouwman. “We hebben ons op meerdere merken georiënteerd, waarbij ik goede verhalen had gehoord over het  verbruik van de Volvo FH I-Save. Dat is ook voor ons de doorslaggevende reden om voor dit model te kiezen en dat blijkt in de praktijk de juiste keuze. Dit zijn de zuinigste trucks in onze vloot. De eerste drie trucks hebben inmiddels 40.000 kilometer gereden en met deze trucks halen we een verbruik van 24 liter per honderd kilometer. Dat is zo’n vier liter zuiniger dan het vorige model Volvo FH. Op een jaarkilometrage van zo’n 100.000 kilometer scheelt dat aanzienlijk.”

Brandstofefficiency

De keuze voor de Volvo FH I-Save-trekker past in de focus op brandstofefficiency. “Het is een item waar we mee bezig zijn en dat leeft onder onze chauffeurs. We hebben een coach voor onze chauffeurs en het verbruik is een van de aspecten waarin hij hen begeleidt. Het lage brandstofverbruik valt de chauffeurs op, net als het rijcomfort van deze trucks. Ze zijn er zeer tevreden over.”

Veiligheid onderweg

De nieuwe Volvo-trucks zijn deels uitbreiding en deels vervanging. Naast brandstofefficiency is er ook veel aandacht besteed aan veiligheid. “In ADR-transport is veiligheid topprioriteit”, zegt
Bouwman. “Daarom zijn de trucks uitgerust met I-ParkCool en alle veiligheidssystemen die beschikbaar zijn.” Zo zijn de trucks voorzien van het Active Safety-pakket met diverse veiligheidssystemen waaronder Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control met Stop & Go. Het Visibility Pro-pakket met LED-koplampen met adaptief grootlicht, LEDverstralers
en dodehoekcamera dragen bij aan optimaal zicht voor de chauffeur.

Onderhoudscontract

De trucks zijn geleverd door Volvo Group Truck Center Alblasserdam, dat ook het spuitwerk en de belettering en de afstemming met de opbouwer heeft verzorgd voor de opbouw van de compressor en kist. Het wagenpark van Bouwman Logistics bestaat nu uit 25 trucks, waarvan tien Volvo-trucks. “In 2019 hebben we onze eerste Volvo FH-trekkers in gebruik genomen en
die hebben zich bewezen als betrouwbare trucks met lage onderhoudsintervallen. Ook dat speelt mee om nu weer voor Volvo-trucks te kiezen. Voor alle trucks hebben we een Volvo Goldservicecontract afgesloten, zodat alles rond reparatie en onderhoud is afgedekt. Het is een keuze voor bedrijfszekerheid.”

Bouwman Logistics Bouwman Logistics

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie