| 10:33 | Bert Mateboer

BouWatch breidt uit met drie Volvo’s FM

BouWatch uit Assen heeft haar wagenpark uitgebreid met drie Volvo FM 330 bakwagens met autolaadkraan. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verhuur van mobiele beveiligingscamera’s.

De aflevering bestaat uit twee Volvo FM 4×2 bakwagens en een Volvo FM 6×2 bakwagen. Alle drie zijn ze voorzien van HIAB X-HiDuo 22 tonmeter-kranen en laadbakken van Compaan Carrosseriebouw. De twee-assers worden ingezet voor het transport van Assen naar locaties in heel Nederland, de drie-asser gaat ook internationaal rijden. De configuratie van trucks en kranen is afgestemd op een zo breed mogelijke inzet. Op de 7,5 meter lange laadbakken passen tien beveiligingsunits; de zwaarste, zelfvoorzienende variant is voorzien van zonnepanelen, accu’s en een generator en weegt 700 kilo.

Forse groei

Michiel Swank, mededirecteur: “BouWatch is hard gegroeid de afgelopen jaren, vandaar dat we de keuze hebben gemaakt om ons wagenpark van vijf relatief kleine trucks uit te breiden met nieuwer en groter materieel.’’

BouWatch in Assen ontwikkelt en verhuurt camerasystemen voor de tijdelijke beveiliging van onder meer bouw-, bedrijfs- en opslagterreinen. Zodra de camera’s beweging registreren, wordt de situatie vanuit de eigen meldkamer direct beoordeeld en zo nodig opgevolgd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie