Blokkades
| 11:36 | Rik Werner

Blokkades in Frankrijk bij protesten tegen nieuwe arbeidswet Macron

Franse vrachtwagenchauffeurs hebben vanochtend op zeker veertig plaatsen in Frankrijk blokkades bij onder meer distributiecentra en raffinaderijen opgeworpen.

De blokkades maken deel uit van een breder protest van de vakbonden tegen de nieuwe arbeidswet van president Macron. Zo is een belangrijk logistiek centrum in het noordelijk gelegen Dourges van de buitenwereld afgesneden. Tegelijkertijd is in Seine-Maritime, niet ver van Rouen, een brandstofdepot geblokkeerd. Enkele Franse media maken melding van tankstations die inmiddels met droogvallende pompen te maken hebben.

Onbereikbaar

Verder is de Donges-raffinaderij in Loire-Atlantique de pas afgesneden en hebben chauffeurs nabij Rennes de Vern-sur-Seiche depot onbereikbaar gemaakt. Tegelijkertijd hebben vrachtwagenchauffeurs de A22 richting de Belgische grens geblokkeerd, waarbij alleen trucks worden tegengehouden. Belgische media melden groeiende files.

Hogere pensioenleeftijd

De Franse vervoersvakbonden CGT en FO zijn groot tegenstander van de door Macron aangekondigde hervormingen op de arbeidsmarkt, die onder meer een hogere pensioenleeftijd behelzen en een versoepeld ontslagrecht. Stakingen en meer blokkades van boze chauffeurs liggen in de lijn van de verwachtingen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie