| 14:59 | Arjan Olsthoorn

Bijzondere bergingstruck met Nederlands tintje

Het Oostenrijkse bergingsbedrijf Paul Grollitsch heeft een bijzondere vrachtwagen in gebruik genomen met een Nederlands tintje. De Scania 770S is door Vlastuin omgebouwd tot torpedotruck en Falkom zorgde voor de multifunctionele bergingsopbouw.

Nadat Vlastuin een torpedotruck van de Scania maakte is de truck in Duitsland voorzien van een extra as. De Fassi F2150, een autolaadkraan met een capaciteit van 160 tonmeter, heeft een bereik van 31 meter. Achter deze kraan is een bergingsopbouw geplaatst, vervaardigd door Falkom in Tiel, met een lepel, een kraanarm en twee lieren. De gehele opbouw is afneembaar, waardoor men een trekker van de bergingstruck kan maken. Deze zou zo ingezet kunnen worden voor het wegslepen van trailers.

Het project viel midden in de coronaperiode, waardoor de volledige ombouw meer dan drie jaar in beslag nam. Leveringsproblemen, met name rondom de kraan, veroorzaakten aanzienlijke vertraging. Zo is deze bijzondere bergingstruck al drie jaar oud voordat hij ingezet kan worden, desalniettemin is het eindresultaat indrukwekkend.

Foto’s: Falkom

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie