fabrieksnieuwe Scania
| 12:39 | Arjan Olsthoorn

‘Barnfind’: fabrieksnieuwe Scania 144 530 V8

Ons oog viel op een wel heel bijzondere advertentie op de Facebookpagina van Scania-Truckparts.com… De onderdelenhandelaar biedt een fabrieksnieuwe Scania 144L 530 V8 aan.

Een belletje met eigenaar Andre Goris leert ons dat de unieke Scania inmiddels verkocht is en naar Ierland gaat verkassen. De fabrieksnieuwe Scania is volgens RDW-gegevens op 1 januari 2001 geregistreerd en heeft slechts 100 kilometer gereden.

“Wij hebben hem in 2020 gekocht in Zwitserland waar de 4-serie bij een carrosseriebouwer stond. De truck is destijds door een vader en zoon, eigenaren van een raceteam, gekocht en het was de bedoeling dat het carrosseriebedrijf de truck zou aanpassen. De twee kregen ruzie en de 144 werd geparkeerd, maar vervolgens nooit meer opgehaald.”

Menig liefhebbershart gaat sneller kloppen van het zien van de foto’s. Het gaat om de veertien liter V8 met 530 pk, destijds de sterkste achtcilinder van Scania. De Scania 4-serie is in 1996 geïntroduceerd en werd opgevolgd door de R-serie in 2005. De vrachtwagen is voorzien van de GRS-900 versnellingsbak met retarder en de truck is rondom luchtgeveerd.

“Wij restaureren veel trucks, maar dit is echt een plaatje. Als je de grille opendoet en de cabine kantelt dat komen de originele glimmende onderdelen je tegemoet. Daar kan eigenlijk geen restauratie tegenop”, vertelt Andre enthousiast.

En nu maar hopen dat de nieuwe eigenaar de truck origineel houdt, want zoals deze Scania zie je ze niet veel meer.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie