ap herms
| 08:10 | Arjan Olsthoorn

Ap Herms kiest met liefde voor Iveco

Ap Herms is idolaat van Iveco en is bijzonder positief te spreken over Vika Bedrijfswagens in Wezep. Met veel plezier nam hij onlangs een prachtige Iveco S-Way in gebruik, waardoor hij met een fraaie rode verschijning de weg op gaat.

Al ruim 30 jaar kiest Ap Herms voor trucks met Italiaanse roots, Fiat en Iveco. Er bestaan voor hem geen betere vrachtwagens. Met veel liefde kiest hij daarom bewust voor de S-Way. Deze geeft hij de naam ‘Vika-truck’, doordat Ap erg te spreken is over de service van de dealer uit Wezep. Ap: “De mensen bij Vika Bedrijfswagens verdienen een enorme pluim, omdat zij al jarenlang puik werk afleveren. Zij hebben het denken in oplossingen tot kunst verheven.”

Containertransport

In 1997 begon Ap als eigenrijder zich te specialiseren in containertransport. Negen jaar later is ook zijn zoon gestart als medefirmant. Uit naam van zijn opdrachtgever maakt Ap nationale en internationale ritten om allerlei containers (20, 30, 40 of 45 ft) te distribueren. Hij beschikt over een multifunctionele combinatie met een uitschuifbaar containerchassis, waardoor hij zijn vrachtwagen flexibel kan inzetten en deze geschikt is voor zowel licht als zwaar werk. Zo is zijn truck uitgerust met een 8-tons vooras, een 11 liter motor met 460 pk en diverse rijassistentiesystemen.

De S-Way is verder uitgevoerd met een onder de cabine geïntegreerde standairco, een standkachel en een Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en DAB+ waar Ap zeer te spreken over is. Bovendien voldoet de Iveco aan de Euro-6 norm zonder gebruik te hoeven maken van uitlaatgasrecirculatie (EGR). Dit is uitsluitend realiseerbaar met de SCR technologie van Iveco, ofwel AdBlue in combinatie met de nabehandeling van uitlaatgassen.

Stijlvol

Na 47 jaar schakelt Ap van een handgeschakelde truck over naar een Hi-Tronix 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak. Iedereen valt volgens Ap steil achterover, zodra zij de nieuwe vrachtwagen aanschouwen. Ap: “Veel chauffeurs zijn al naar mij toe gekomen om te kijken in en rondom mijn Iveco.” Deze valt op door zijn felrode uiterlijk met witte belijning. Het geheel is afgewerkt met een blanke, metallic laklaag. De bedrijfsnaam en het logo zijn subtiel verwerkt op het dak en op de deuren van de opbergkast van de cabine.

Onbekend maakt onbemind en dit steekt Ap Herms. Hij licht dit als ervaringskundige toe: “Op een Iveco kun je bouwen door zijn krachtige en betrouwbare Euro VI/D motor. Mede hierdoor vertrouw ik blind op mijn truck en hebben wij onlangs onze zevende vrachtwagen van dit merk in ontvangst genomen. Ik heb een advies voor iedere welwillende chauffeur: Ga vooral eens met een Iveco rijden, want je rijdt hiermee comfortabel op de weg!”

 

1 Reactie
  1. Schitterende auto Ap, veel geluk en plezier ermee. Zelf rij ik naar volle tevredenheid nog met de Stralis Hiway, maar van mij mag de baas ook de S way aanschaffen. Iveco, prima auto’s.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie