Stuttgart
| 12:15 | Rik Werner

Alleen nog maar met Euro 6 diesel welkom in Stuttgart

Stuttgart gaat oudere diesels in de ban doen. Vanaf 1 januari 2018 mogen alleen nog maar Euro 6 dieselauto’s en trucks de Duitse stad in.

Dat melden Duitse media. De rechtbank in Stuttgart heeft een milieugroep in het gelijk gesteld, die een aanklacht had ingediend tegen de regio Baden-Württemberg, waaronder Stuttgart valt.

Eenvoudigste maatregel

De milieugroep eist dat het regiobestuur verregaande maatregelen treft om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Een van die maatregelen zou in de ogen van de eisers een inrijdverbod van oudere dieselvoertuigen moeten zijn. Een ban van oude diesels is volgens de Deutsche Umwelthilfe (DUH) de eenvoudigste maatregel  om de luchtkwaliteit in Stuttgart te verbeteren.

Fijnstof

Stuttgart kampt al enige jaren, zoals wel meer steden bij onze oosterburen, met te hoge concentraties fijnstof en roetdeeltjes in de lucht. De rechter heeft de milieugroepering nu in het gelijk gesteld. Baden-Württemberg wilde de luchtkwaliteit verbeteren door onder anderen de maximumsnelheid in Stuttgart te verlagen en tol te gaan heffen. Een spitsheffing wordt eveneens overwogen. De rechter oordeelt nu dat dit onvoldoende is.

Lees ook: München overweegt dieselverbod in strijd tegen luchtvervuiling.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie