De Rooy
| 12:36 | Rik Werner

Africa Eco Race etappe 1: De Rooy en Van Ginkel goed van start

Iveco-rijders Gerard de Rooy en Wuf van Ginkel hebben in de eerste etappe van de Africa Eco Race direct hun stempel gedrukt. In de eerste etappe van de rally die 92 kilometer telde, zette De Rooy de derde tijd algemeen neer.

De Brabantse coureur kwam 5 minuten en 25 seconden achter de Rus Vladimir Vasilyev met Mini over de finish. Teamgenoot Van Ginkel klokte een knappe zesde tijd, meteen achterstand van 8.56 op de nummer één.

Stenengooiers

De Rooy kwam met een zijruitje minder aan de eindstreep van de etappe. ,,Op ongeveer 10, 15 kilometer voor de finish stond een groepje stenengooiers. We hebben een klinker door de zijruit gekregen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Een aantal anderen heeft stenen op de voorruit gekregen.” Van Ginkel zag het groepje staan bij het uitkomen van een bocht, waar hij volop driftend doorheen kwam. ,,Daardoor reed ik min of meer recht op ze af en daar schrokken ze blijkbaar toch van want ze wisten niet hoe snel ze weg moesten komen. Dat is waarschijnlijk ons geluk geweest.”

Duinen

Morgen starten de trucks tussen de auto’s, volgens het algemeen klassement van vandaag. De Rooy start dus derde, Van Ginkel zesde. De tweede etappe telt 443 kilometer wedstrijdproef, met onder meer 30 km duinen van Erg Chebbi. De eerste auto start om 9.21 uur (10.21 uur Nederlandse tijd).

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie