Aalt van het Goor
| 14:00 | Rik Werner

Aalt helemaal idolaat van Actros Roadstar Limited Edition

Eigenrijder Aalt van het Goor (46) reed bouwmaterialen op een Scania, meerdere Volvo’s, maar was verkocht toen hij in 2015 een Mercedes Actros Roadstars Limited Edition zag.

Als Aalt op zijn kraan springt om kalkzandsteenblokken te lossen, laden en optassen, moet je er snel bij zijn als je hem aan het werk wilt zien. Hij springt meerdere keren op zijn kraan, maar klimt er net zo snel weer vanaf. ,,Snelheid is belangrijk bij dit werk”, doceert hij. Aan het einde van de dag kan het maar zo een extra vracht opleveren als het bouwterrein nog open is. En dat is nu het geval. ,,De kraan is alles”, zegt hij terwijl hij er op klimt. ,,Rijden kan bijna iedereen, maar ik heb collega’s gezien die tranen met tuiten huilden, omdat ze het kraanwerk niet onder de knie kregen. Dat scheelt vrachten en omzet.”

Aalt van het Goor

Kalkzandsteenblokken

Hij grijpt de pallets kalkzandsteenblokken bij de kladden en posteert de pallets netjes naast elkaar. Binnen tien minuten is hij leeg. Aalt demonstreert hoe handig meesturende assen zijn is op een bouwterrein. Hij rijdt tien meter achteruit en krult zijn oplegger behendig om een paar bomen heen. Hij had echter geen rekening gehouden met de lokale afhaalchinees. In het volgende straatje wil hij een bocht naar links maken, maar de weg is te krap om af te slaan. Hij moet rechtdoor, keren en kan dan wel de bocht naar rechts iets ruimer pakken. ,,Bouwterreinen vind je nu eenmaal ook in centra.”

BedrijfsautoRAI 2015

Aalt viel als een blok voor de Mercedes Actros Roadstars toen hij over de beursvloer wandelde van de BedrijfsautoRAI 2015. Die uitstraling van de truck vond hij magnifiek. Het rijcomfort bevalt hem nu heel goed, de truck ligt solide op de weg, schakelt strak, en de motor hoor je nauwelijks in de cabine, somt hij de voordelen op. ,,Ik vind het ook heel fijn dat ik vijf jaar garantie heb op mijn aandrijflijn.”

Aalt van het Goor

Lees het volledige verhaal in Truckstar nummer 12. Overal verkrijgbaar voor € 4,99. Of bestel ‘m online

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie