CF Military trucks
| 14:36 | Arjan Olsthoorn

879 DAF CF Military trucks voor Belgische krijgsmacht

DAF heeft een grote order ontvangen van de Belgische krijgsmacht. De opdracht omvat de levering en het onderhoud van 879 all wheel drive CF Military trucks. De levering van de eerste voertuigen staat gepland voor 2022; de laatste voertuigen zijn naar verwachting in 2025 gereed voor levering.

De order van 879 CF legervoertuigen bestaat uit 636 2-assige trucks met een 4×4 aandrijflijn. Die zullen worden ingezet voor algemene transporttaken. Daarnaast levert DAF 243 trucks met een 4-assige 8×8 aandrijflijn voor een veelheid aan toepassingen (kipper, containertransport en inzet waarvoor een kraan nodig is).

Offroad-capaciteiten

Voor de CF Military trucks werkt DAF nauw samen met Tatra Trucks in Tsjechië. Dat resulteert in een uniek chassis-concept met een centrale buis, waarin de onafhankelijke wielophanging en de eersteklas aandrijflijn geïntegreerd zijn. Dit geeft de CF Military off-road-capaciteiten. Evenals een uitzonderlijk rijcomfort, zelfs in de meest uitdagende terreinen. De trucks worden aangedreven door een 10,8 liter Paccar MX-11 (4×4) of een 12,9 liter Paccar MX-13 (8×8) motor met vermogens van 300 kW/410 pk tot 340 kW/460 pk.

DAF heeft Hiab geselecteerd als leverancier voor alle haakarmsystemen en laadkranen. VS-Mont levert de kipperopbouw en Porgest tekent voor de laadbakken. In totaal zijn 352 CF Military voertuigen uitgerust met een geavanceerde ballistische cabine, geleverd door Tatra Defense Systems.

Productie

De productie van de cabines van de CF Military trucks vindt plaats in de DAF-fabriek in het Belgische Westerlo. De motorenfabriek van DAF in Eindhoven bouwt de motoren. Tatra Tsjechië gaat de chassis produceren.

Onderhoud door DAF-dealers

Het volledige onderhoud van de CF Military trucks van de Belgische krijgsmacht kan worden uitgevoerd door het DAF-dealernetwerk met 27 locaties in België.

“We zijn erg trots dat we deze prestigieuze order van de Belgische strijdkrachten hebben ontvangen”, aldus Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. “Omdat onze ultramoderne cabine- en assenfabriek in Westerlo is gevestigd, beschouwen we België als onze thuismarkt. Dat maakt deze order extra waardevol voor ons. Met de CF Military voertuigen bieden we het Belgische leger een serie unieke trucks waarmee ze onder alle omstandigheden hun verantwoordelijke taak perfect kunnen uitvoeren.”

CF Military trucks

De Belgische krijgsmacht heeft bij DAF Trucks 879 all wheel drive CF Military trucks besteld.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie