| 10:03 | Robert Servaas

80 nieuwe DAF’s voor Jan de Rijk Logistics

Voor 2019 heeft Jan de Rijk Logistics DAF 80 verschillende uitvoeringen van de LF, CF en XF besteld, waaronder een aantal aangepaste DAF XF 480 FTP 6×2 lowdeck-trekkers voor extra aslast. De order betreft deels vervanging en deels uitbreiding van het wagenpark.

“We zien het nieuwe jaar bijzonder positief tegemoet, vandaar deze investering”, aldus Sebastiaan Scholte, CEO van Jan de Rijk Logistics. “De keuze voor DAF is gebaseerd op een aantal factoren. In de eerste plaats omdat bijna al onze 700 eigen trucks van het merk DAF zijn. We hechten aan die uniformiteit, ook met het oog op onderhoudsprocessen. Daarnaast zijn het zeer betrouwbare producten en achter DAF staat een goed dealernetwerk, wat voor ons als internationale speler heel belangrijk is.”

Jan de Rijk Logistics, met de hoofdvestiging in Nederland, is een toonaangevende Europees dienstverlener in transport en logistiek. Het bedrijf heeft 27 kantoren in 13 landen en meer dan 1300 werknemers in Europa. Samen met nog een aantal charters komt de operationele vloot zelfs uit op 1.000 voertuigen, waarmee Jan de Rijk Logistics een van de top tien spelers is in transport en logistiek in Nederland.

Een van de specialiteiten bij Jan de Rijk Logistics is Aerospace Transport en daarvoor zijn de aangepaste DAF XF 480 FTP vooral bestemd. “We hebben gekozen voor low deck-uitvoeringen, dus met een lage schotel. Om aan de benodigde aslast te komen heeft specialist ESTEPE de reguliere DAF voorloopas op een standaard DAF lowdeck trekker bij geplaatst. Een hoog maximum laadgewicht is bij Aerospace nodig vanwege veelal zware en hoge vrachten.” Deze divisie van Jan de Rijk Logistics vervoert bijvoorbeeld complete vliegtuigmotoren op diepladers.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie