C. van Heezik
| 11:01 | Arjan Olsthoorn

45 nieuwe Iveco LNG-trucks voor C. van Heezik Transport

Transportbedrijf C. van Heezik vervangt bijna een complete vloot aan trucks. Een groot deel van het wagenpark wordt ingeruild voor 35 Iveco S-Way NP’s en 10 Stralis NP’s. Hierdoor bestaat deze voor 80% uit LNG-trucks, zodra alle S-Way’s geleverd zijn. 

Berend van Heezik licht de keuze voor Iveco toe: “C. van Heezik heeft met diverse LNG-demo’s gereden van verschillende vrachtwagenfabrikanten met als doel om de trucks met elkaar te vergelijken. De Iveco S-Way kwam met glans als beste uit de tests. Zo blonk hij onder andere uit qua brandstofverbruik en had hij de hoogst haalbare actieradius.” Mede door de aflopende contracten van de huidige Iveco-trekkers heeft het bedrijf besloten om een grote bestelling te plaatsen. Voorheen reed het met de LNG-trucks voornamelijk ritten in de Benelux. Nu gaat het als trouwe Iveco-rijder ook internationaal rijden op vloeibaar aardgas. De keuze voor tien Stralis LNG-trekkers was voor C. van Heezik logisch, omdat het al in 2019 de nieuwe LNG-trucks wilde gaan inzetten.

Duurzaam en comfortabel
De S-Way en Stralis zijn voorzien van een krachtige Cursor 13 motor met 460 pk en zijn allemaal Piek gecertificeerd. De trucks zijn uitgerust met tweemaal een 540 liter LNG tank. Daardoor kan er een actieradius van ongeveer 1.600 kilometer gehaald worden. De nieuwe trucks zijn uitgerust met een onder de cabine geïntegreerde standkachel en standairco. Een koelkast met een inhoud van 50 liter en een magnetron. Door de data uit het Hi-Connect infotainmentsysteem hebben de fleetmanagers bij C. van Heezik Transport in realtime zicht op de actuele locatie, rij- en rusttijden, het brandstofverbruik en de ‘gezondheid’ van de truck.

Waterstoftruck
Het transportbedrijf uit Utrecht is gespecialiseerd in 3 divisie’s; twinlogistiek, vrieslogistiek en papierlogistiek, zowel nationaal als internationaal. De focus bij de Iveco Stralis ligt op het distribueren van diepvriesproducten in de Benelux. Terwijl de S-Way’s juist internationaal (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland) worden ingezet. Berend van Heezik vertelt verder: “De nieuwe Iveco’s hebben een prachtige en volwassen uitstraling. Daarnaast wil ik graag benoemen dat wij het toejuichen dat Iveco samenwerkt met Nikola om een waterstoftruck in de markt te zetten. We houden alle ontwikkelingen op het gebied van Waterstof nauwlettend in de gaten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie