| 16:41 | Arjan Olsthoorn

25 Actros F trekkers voor AB Texel

AB Texel heeft onlangs 25 nieuwe Mercedes-Benz Actrossen toegevoegd aan het wagenpark. Alle trekkers zijn van het type Actros F 1848 LS. Deze truck heeft een brede en iets lager geplaatste cabine.

De trekkers komen in actie voor verschillende divisies van de transporteur en gaan rijden in zowel de Benelux als Duitsland. Dimitri van Dongen, Key Accountmanager bij Daimler Truck Nederland B.V: “Deze aflevering is een nieuwe en betekenisvolle stap in de jarenlange samenwerking tussen AB Transport Group en Daimler Truck Nederland.”

Voor meerdere divisies

De nieuwe trucks gaan rijden voor verschillende divisies van AB Transport Group. “Onze klant zet de Actros F in voor een groot deel van hun dienstenpalet. Zo gaan er 5 trucks rijden met losgestorte agrarische producten. Nog eens 5 zien we ook terug in het agrarisch transport, maar die zijn voorzien van een PTO. Deze trucks trekken namelijk een trailer met walking floor. Ook gaan er 5 trucks rijden voor de veevoerdivisie van AB Texel Group. Deze transporteur is nu met Combex bovendien actief in de bouwlogistiek: daar zet het 10 van deze trucks voor in, speciaal geconfigureerd voor dit zware werk met onder andere een 8-tons vooras”, vertelt Dimitri van Dongen.

Lees ook: AB Texel neemt nieuwe DAF’s XF in gebruik

‘Korte lijntjes’

De aflevering van 25 nieuwe Actrossen markeert weer een nieuwe mijlpaal in de jarenlange samenwerking tussen AB Transport Group en Daimler Truck Nederland. Piet Dubbeld is Procurement & CSR Manager bij AB Transport Group en in die functie verantwoordelijk over de inkoop van de voertuigen en wagenparkbeheer. Hij vertelt: “Sinds het prille begin van AB Transport Group is Daimler Truck een heel trouwe leverancier en partner. We kunnen steeds rekenen op meedenken, behulpzaamheid en korte lijntjes. De producten zijn daarbij zuinig, betrouwbaar en duurzaam. De keuze voor trucks van Mercedes-Benz was – mede omdat de Actros F zo geschikt is voor het type werk waarvoor we ze inzetten – dan ook snel gemaakt.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie