| 11:08 | Jasper Egberts

100ste MAN voor Balvert

Balvert & Zn. uit Nieuwkoop is gespecialiseerd in het speciale en zware werk, met name met autolaadkranen. Onlangs nam het Nieuwkoopse bedrijf de honderdste MAN-truck in gebruik, en uitgerekend die MAN is een 4×2 trekker. Een a-typische Balvert-auto eigenlijk, maar wel degelijk een belangrijke binnen de logistieke dienstverlening van het bedrijf.

De vloot van Balvert & Zn. omvat inmiddels 21 voertuigen waarvan er 14 zijn uitgerust met autolaadkranen. Bart Balvert: ‘De zware autolaadkraan op een bakwagen is een typisch Nederlands fenomeen omdat we met onze wetgeving ook mogen laden tot 50 ton. In de ons omringende landen is dat anders geregeld en om die reden zetten we trekker- oplegger combinaties in.’

Familiebedrijf

Het familiebedrijf is trouw aan zijn leveranciers. De eerste MAN-truck werd al in 1964 aangeschaft en, afgezien van een truck die uit een overname meekwam, bestaat het complete wagenpark nog steeds uitsluitend uit MAN-trucks. In 1974 kwam Van Leeuwen Truckservice in beeld en daar werd als eerste de DD-40-LR gekocht. Directeur Balvert sr. kent het kenteken nog uit zijn hoofd. ‘We hadden al ervaring met het merk MAN en nadat Van Leeuwen het dealerschap overnam is de relatie alleen maar sterker geworden. Wij werken graag met vaste relaties en zoals het nu al dertig jaar loopt via Benton en Van Leeuwen zijn wij erg tevreden.’ Autobedrijf Benton verzorgt alle onderhoud en reparaties en de trucks worden geleverd door Van Leeuwen Truckservice.

100ste MAN

Dat de 100ste MAN iets bijzonders moest worden stond vast voor Van Leeuwen Truckservice. De trekker is een MAN TGX XXL 18.500 trekker met een 390 cm lange wielbasis. Dit vanwege de opbouw van extra kisten en grote brandstoftanks. De volledig luchtgeveerde trekker is voorzien van een schuifschotel. In samenwerking met Benton heeft Van Leeuwen Truckservice het interieur laten voorzien van speciale lederen bekleding met fraaie stiksels in de stoelen. Onder de beroemde MAN-leeuw staat het getal 100 geborduurd in de hoofdsteunen. Een uniek exemplaar dus, deze 100ste MAN van Balvert.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie