| 14:45 | Rik Werner

Zwolle onderzoekt wenselijkheid bewaakte truckparking

Het is nog lang niet zeker of er in Zwolle een bewaakte truckparking komt. Het college van burgemeester en wethouders is een onderzoek begonnen naar de animo ervoor.

Dat meldt dagblad De Stentor. De gemeenteraad van Zwolle heeft vorig jaar besloten dat er in de voormalige Hanzestad een bewaakte truckparking moet komen, waarvoor chauffeurs dienen te betalen.

Interesse

Het stadsbestuur wil nu eerst in kaart brengen of er onder transportondernemingen en chauffeurs voldoende interesse is. Bovendien willen burgemeester en wethouders uitgezocht zien welke locatie rond Zwolle het meest geschikt is voor een bewaakte vrachtwagenparkeerplaats.

Niet meer op andere locaties

Als Zwolle inderdaad tot aanleg van een bewaakte en betaalde truckparking overgaat, dan mogen chauffeurs in en rond Zwolle niet meer op andere locaties de nacht doorbrengen. De afgelopen jaren zijn in ons land op verschillende locaties bewaakte truckparkings aangelegd. Ze moeten de veiligheid van chauffeurs waarborgen en een eind maken aan overvallen en ladingsdiefstallen. Chauffeurs zijn lang niet altijd enthousiast. Ze zien zich vaak geplaatst voor extra kosten die niet of nauwelijks te verhalen zijn.

Lees ook: Meer mogelijkheden voor veilig parkeren. 

Beveiligde truckparking Duiven opent met vier maanden vertraging de poorten

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie