| 14:05 | René Grünfeld

Zweedse politie houdt haastige Nederlander aan

In Helsingborg is vrijdag een Nederlandse truck aangehouden omdat hij ruim 100 km/u reed.

Dat vergrijp leverde de chauffeur een boete op van 1.000 Zweedse kronen; dat is iets meer dan 100 euro. Maar bij nadere inspectie kwam er nog veel meer boven water. Zo had de chauffeur zich niet altijd aan de rij- en rusttijdenregeling gehouden en had hij niet veel eerder 124 km/u gereden.

Tijdens onderzoek op een parking langs de E6 bleek bovendien dat hij in 2015 ooit is betrapt toen hij 180 km/u had gereden. Vanwege twijfel over de nauwkeurigheid van de meting is hij daar nooit voor vervolgd.

De vergrijpen waar nu sprake van was, waren bij elkaar goed voor een totale boete van SEK 10.000. Eigenlijk zou dat meer moeten zijn, maar de Zweedse verkeerswet legt bij dit bedrag de bovengrens.

dsc_1023-620x330

Vruchtbare dag

Voor de verkeersinspectie was het overigens een vruchtbare dag, want er werden verder onder meer drie Zweden met valse chauffeurskaarten en een Serviër zonder rijbewijs aangehouden, alsook een Pool met 30 procent overbelading. Daarnaast waren er nog wat gevalletjes waarin de chauffeur de rij- en rusttijden wel erg soepel gehanteerd had. Tot slot reden drie Zweden en een andere Nederlander sneller dan 100 kilometer per uur.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

2 Reacties
  1. Wij reden met 5 tankwagens van der LEE bv met ijzerchloride gevaarlijke stoffen ADR vanuit Skogal terug naar Helsingborg en werden ook van de weg geplukt , ik reed voorop en het viel mij op dat er al een hele tijd een wit busje achter ons aan reed ik denk al vanaf Gotenburg , en dat busje hoorde bij de politie die ons verderop stond op te wachten bij een uitrit van een tankstation en die ons 1 voor 1 te kennen gaf dat wij hem moesten volgen naar een parking verderop , een kleine controle zei de man maar gelukkig was alles goed bij ons alle 5 alleen had 1 collega vorige week zijn rusttijd verkeerd gemaakt eerst een kwartier en dan een half uur . maar zegt die agent dat was niet hier in zweden dus prima zo we kregen een pluim en konden onze weg weer vervolgen , niks geen gezoek of ze wat konden vinden een hand en goede reis . kijk als we in Frankrijk of Belgie werden aan gehouden dan zochten ze net zo lang tot ze wat gevonden hebben en dan ben je zo een kapitaal kwijt .

  2. Wat ik weet als je te snel rijd in dit geval 100 km, dan rij je 20 km te snel en dat kost in Zweden nog altijd 2000 S kr is 200 euro. Ik heb 40 jaar ervaring op Zweden en spreek de taal . Ik ben wel bekeurd voor 90 km en praten met de politie hielp niks.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie