Zware Volvo's voor Jan van Dam
| 08:21 | Korneel Luth

Zware Volvo’s voor Jan van Dam

Machine-vervoerder Jan van Dam heeft vijf nieuwe Volvo trucks afgeleverd gekregen.

Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater heeft het wagenpark verrijkt met vijf nieuwe Euro 6 Volvo-trucks: twee Volvo FH 460 6×2 trekkers met voorloopas, twee Volvo FH 460 low-deck volumetrekkers en een Volvo FM500 8×2 die is uitgerust met een zware 100 ton/meter autolaadkraan.

Veiligheid en milieuzones

De keuze kwam mede tot stand dankzij het uitgebreide veiligheidspakket van Volvo Trucks, maar ook andere zaken speelden een rol: “Gezien de steeds strenger wordende milieueisen wilden we een flink deel van ons wagenpark vervangen”, zegt eigenaar Jan van Dam.

“Daarbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Hoewel het wagenpark bestaat uit bijna alleen maar Volvo-trucks, hebben we gekeken naar de economische waarde en het te verwachten rendement van de voertuigen. Uiteindelijk hebben we wederom gekozen voor Volvo Trucks.”

Zware Volvo's voor Jan van Dam
De juiste uitstraling naar de klant is eveneens een belangrijke overweging geweest voor Jan van Dam.

Fuel advice

“Het veiligheidspakket van Volvo is uniek. Het is voor ons een belangrijke kernwaarde, ook naar onze opdrachtgevers toe”, legt van Dam uit.

“Daarnaast heeft Volvo met Fuel Advice een dienst waarmee het rijgedrag van onze chauffeurs wordt gevolgd. En hoewel de omstandigheden verschillend zijn, bij breedte-, lengte- en zwaar vervoer kun je met de rapportage uitstekend het rijgedrag analyseren. Het maakt de chauffeur bewuster en helpt hem bij het uitvoeren van zijn taak.”

“Ons accent ligt op de kwaliteit van het transport, daar heb je goede bedrijfsmiddelen voor nodig. De nieuwe Volvo FH heeft bovendien de juiste uitstraling voor ons werk en is erg comfortabel. Met deze voertuigen zetten we in op vernieuwing in de breedste zin van het woord”, aldus van Dam.

Specialisatie in machine-transporten

Jan van Dam heeft zich in de afgelopen 25 jaar gespecialiseerd in het transport van machines, zowel nationaal als internationaal. Het familiebedrijf werd echter al in 1901 opgericht. Door de jaren heen is het overgegaan van vader op zoon. Vanaf 1962 legde men zich toe op transport en olie- en kolenhandel.

In november 1989 werd de zaak opgesplitst. Jan van Dam specialiseerde zich in het speciaal- en machinetransport en startte met vier trucks. Met de bedrijven Jan van Dam Machine Transport, Jan van Dam Global Machine Logistics en Ter Horst Machine Transport wordt nu een totaal logistiek concept inclusief warehousing geboden. “Wij verhuizen intern machines, verzorgen het transport, maar (de-)monteren ook machines en/of productielijnen. Dat doen we in principe wereldwijd.” 

Zware Volvo's voor Jan van Dam
Speciale machine-trailers maken het plaatje compleet.

Jan van Dam is actief actief in onder meer de metaalsector, foodsector, staalindustrie en technische bedrijven. “We willen ons onderscheiden met onze opgebouwde expertise en knowhow, maar zeker ook met onze mensen en het gespecialiseerde materieel. Onze slogan ‘We cover it all’ zegt eigenlijk alles”, verklaart Jan van Dam.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie