Zware Volvo FH-berger in Twente
| 11:33 | Truckstar Redactie

Zware Volvo FH-berger in Twente

Je zou er bijna pech voor willen krijgen om door deze Volvo FH afgesleept te kunnen worden.

Vorgers Autoberging uit Borne nam onlangs deze zware Volvo FH 500 bergingstruck in gebruik voor het bergen van zware voertuigen. Met andere woorden: je kan het slechter treffen als je stil bent komen te staan, en dit blijkt je reddende engel te zijn.

Het is een bladgeveerd 8×4 T-ride-chassis met Wrecker DGT 2600W opbouw verzorgd door De Groot Techniek. Het chassis is versterkt met een innerliner. De chauffeur heeft een ruime Globetrotter-cabine, I-Shift en een single driver Rest & Relax-pakket.

Zware Volvo FH-berger in Twente

Rik Vorgers van Vorgers Autoberging legt uit waarom voor deze truck gekozen is: “Bergingswerk zoals wij dat verzorgen is specialistisch werk en vereist dat we een up-to-date wagenpark hebben met de beste en meest moderne trucks. De aanschaf van deze nieuwe Volvo FH moet ook in dat kader worden bekeken. We kunnen nu weer meerdere jaren vooruit.”
 
“Het bergingswerk op snelwegen kent specifieke eisen met betrekking tot de aslasten, hefvermogen en uitrusting. Om aan alle eisen te kunnen voldoen hebben we gekozen voor een bladgeveerde Volvo FH 8×4 met een zware bergingsinstallatie waardoor we alle gestrande voertuigen zonder problemen kunnen bergen”, aldus Vorgers.

Alle ontheffingen van Rijkswaterstaat

Vorgers vervolgt: “Deze truck heeft alle ontheffingen van Rijkswaterstaat voor zware bergingsvoertuigen. De bergingsinstallatie zit kort achter achteras waardoor de asbelasting zo optimaal mogelijk is. We hebben inmiddels al de eerste kilometers gemaakt naar Italië en de chauffeur is laaiend enthousiast, het is een prachtige truck, met een geweldige uitstraling, een plaatje van een auto. Onze mensen moeten nog wel eens een nacht overstaan, de nieuwe Volvo is daarom dan ook voorzien van een Globetrotter-cabine, waarin het voor de chauffeur comfortabel vertoeven is en hij uitgerust zijn werk kan uitvoeren.”

Zware Volvo FH-berger in Twente

Diverse opdrachtgevers waaronder Nijwa

Vorgers Autoberging heeft diverse opdrachtgevers, waaronder Rijkswaterstaat, lease- en verzekeringsmaatschappijen, transportondernemingen en bedrijfswagengarages.

Zo is Vorgers meer dan alleen klant bij Nijwa Groep, de Volvo-dealer die de truck afleverde. Rik Vorgers: “Voor Nijwa groep verzorgen we inderdaad ook de strandingen van voertuigen, we kunnen elkaar blindelings vertrouwen.” Het afslepen van gestrande voertuigen door Vorgers geschiedt vooral in de regio Twente, het repatriëren en transporteren geschiedt door heel Europa.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie