Zwaar ongeval op Duitse parking
| 15:18 | Truckstar Redactie

Zwaar ongeval op Duitse parking

In Duitsland vond eerder deze week een zwaar ongeval plaats op een parking aan de A3.

In Duitsland vond eerder deze week een zwaar ongeval plaats op een parking aan de A3. Daarbij kwam een Slowaakse chauffeur om het leven.

De man reed rond half vijf ’s nachts de parking Tiefenthal op in de buurt van Wörth am Donau. Hij schampte daarbij een truck die geparkeerd stond op de uitvoegstrook. De chauffeur was daarmee de controle over zijn voertuig kwijt en ramde vervolgens twee opleggercombinaties, waarna alledrie de combinaties in vlammen op gingen. De Slowaak verbrandde levend in zijn cabine.  

De schade beloopt meer dan een half miljoen euro en de snelweg bleef uren lang dicht. De veroorzaker vervoerde lakken en verf. Een waterstroom in de buurt moest verschoond worden van olie die daar vanwege het ongeval in terecht was gekomen.

Grootste probleem
Gebrek aan parkeerruimte is volgens de Duitse ANWB, de ADAC, een van de grootste problemen waarmee chauffeurs in Duitsland te maken hebben. De Duitse regering werkt aan een programma om de siutuatie te verbeteren. Dit leidt op korte termijn tot zeker 1.700 nieuwe parkeerplaatsen langs de Duitse snelwegen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie