Bohnet
| 10:11 | Rik Werner

Zwaar- en Speciaaltransport Special: stoere MAN op stap met een prinses

Tien dagen na afloop van ‘Boot Düsseldorf’ gaat het grootste schip van de beurs op transport naar Schiedam. Het is de Princess 30 M uit Plymouth.

De combinatie van Bohnet, een nieuwe MAN TGX640 met daarachter een Scheuerle platformwagen bestaande uit 12 aslijnen, staat al klaar. Even later komt er een huurauto aangereden waarin ook een Bohnet medewerker stapt. Het is Sascha, hij is voor deze gelegenheid de traileroperator. Zelf is hij ook chauffeur op een identieke MAN. Echter, zijn eigen combinatie staat geladen met een zwaar stuk van 200 ton in het zuiden van Duitsland en hij mag pas maandag vertrekken. Omdat Sascha ervaring met dergelijke schepen heeft, mocht hij voor de gelegenheid naar Düsseldorf om zijn collega Michael te helpen.

Bohnet

Tonnetje of veertig

Ze vertellen dat Bohnet een relatief klein bedrijf is met veertien identieke MAN trekkers en dat ze alleen echt grote en zware ladingen vervoeren. Het begint bij hen pas vanaf een tonnetje of veertig. Voor deze klus worden ze ingehuurd door Van de Wetering. De afmetingen en het gewicht van de boot zijn zodanig, dat het transport alleen op een platformwagen uitgevoerd kan worden.

Bohnet

Lees het hele verslag van Leonard Looijenga in de Truckstar Zwaar en Speciaaltransport Special 2017. Overal verkrijgbaar voor slechts € 5,95. Of bestel ‘m hier online zonder verzendkosten.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie