Van Wieren
| 05:30 | Rik Werner

Zwaar- en Speciaaltransport Special: Kraantje voor Qatar

Met een totaalgewicht van 106 ton is een Scania V8 van Van Wieren Special BV uit Emmeloord onderweg van Zuidwest Duitsland naar de haven van Antwerpen.

Truckstar neemt in Venlo plaats op de luchtgeveerde bijrijdersstoel van het vlaggenschip van de Zweedse truckbouwer.

Het is aan het eind van de ochtend en de gordijntjes van de Scania R730 zijn nog dicht. Transportbegeleider Henk Schriever is al wakker en heeft zijn wagen bij de Scania gezet. NL Exceptioneel verzorgt de begeleiding van dit transport.

Van Wieren

Bovenwagen

De lading bestaat uit een bovenwagen van een Terex CC2500 en weegt 65,5 ton. Het geheel is geladen op een 8-assige Broshuis van slechts 85 cm hoog. De trailer, de één jaar oude Scania R730 en de lading wegen samen 106 ton. Een heel gewicht, maar chauffeur Erik Hagoort (55) rijdt regelmatig de bovenwagen van een Terex CC3800 en die weegt 80 ton. Ook de afmetingen vallen mee. De hoogte is 4,20 meter, de breedte drie meter en de lengte van de totale combinatie is 21 meter. En dus is een transportbegeleider verplicht.

,,In dit werk verloopt het niet altijd vlekkeloos. En dat is ook het mooie ervan. Gewoon van A naar B rijden kan iedereen, maar in dit werk loop je tegen van alles aan dat je moet oplossen.”

Van Wieren

Lees het hele verhaal van onze verslaggever Bas Broesder in de Truckstar Zwaar & Speciaaltransport Special 2017. Overal verkrijgbaar. Of bestel ‘m online zonder verzendkosten

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie