Zuigende V8 voor Kooiker
| 14:19 | Truckstar Redactie

Zuigende V8 voor Kooiker

Scania R580 Euro 6 met RSP zuigopbouw

Kooiker Zuigtechniek in Staphorst is gespecialiseerd in het zuigen van zand, grond en grint voor werkzaamheden bij en aan onder andere kruipruimtes, dakterassen en achtertuinen. Ook het zuigen van sleuven voor het aanleggen en vervangen van kabels en leidingen behoort tot de werkzaamheden. Voor het echte zware werk heeft het bedrijf begin dit jaar een zeer krachtige zuigopbouw gekocht. Deze zuigopbouw vraagt om een voertuig met een hoog koppel en vermogen dat al bij lage toerentallen beschikbaar is. Vandaar dat er gekozen is voor een vier-assige Scania R 580 LB8x4*4HNB met V8 Euro 6 motor.

Zuigopbouw behoeft hoog koppel

Scania levert op dit moment als enige truckmerk een Euro 6 achtcilindermotor. De 580 pk sterke V8 motor heeft een koppel van 2.950 Nm, dat al tussen de 1.000 en 1.350 toeren/minuut beschikbaar is. De motor maakt gebruik van SCR en EGR om de Euro 6-norm te halen. Het hoge koppel en vermogen bij lage toerentallen van de Scania motor was voor Kooiker een belangrijke reden om te kiezen voor Scania. Om dit hoge koppel te leveren voor de specialistische opbouw is de auto door de leverancier voorzien van een OMSI PTO. Verder is gekozen voor de luxe CR19 highline cabine voorzien van V8 stylingpakket en leerpakket, Scania Opticruise versnellingsbak en volledige luchtvering rondom. De gestuurde naloopas zorgt voor extra wendbaarheid. De opbouw is geproduceerd bij RSP in Saalfeld in Duitsland en is geleverd door de firma Pols uit Zuidland, importeur voor de Benelux.

Kooiker Zuigtechniek is een jonge onderneming. Het bedrijf beschikt over diverse moderne combinaties om allerlei materialen te verplaatsen door middel van lucht. Op dit moment heeft Kooiker een vijftal zuigauto’s. 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie