Zorgzame chauffeur bereikt duizenden mensen
| 18:00 | Boudewijn Bos

Zorgzame chauffeur bereikt duizenden mensen

Chauffeur Peter Hagenaars kreeg de schrik van zijn leven toen hij op een haar na een fietsend meisje overreed. Gelukkig kon hij nog nét op tijd stoppen.

Het meisje fietste over een donker industrieterrein in Borculo, beschrijft Peter in zijn Facebookpost. Ze had geen licht en het was slecht weer, waardoor het zicht beperkt was. Op het laatste moment kon hij door hard remmen een fatale aanrijding voorkomen.

Zorgzame chauffeur bereikt duizenden mensen

Op Facebook poste Peter Hagenaars zijn bericht dat inmiddels duizenden keren is gedeeld.

Duizenden keren gedeeld

Na een paar uur was het Peters Facebook-bericht al een paar duizend keer gedeeld. Inmiddels is het bericht al meer dan 86.000 keer gedeeld en 107.000 keer geliked. Uit onderstaande reacties blijkt dat veel mensen deze situatie herkennen. Onverlichte fietsers of wandelaars worden vaak op het laatste moment opgemerkt.

Schuld bij de chauffeur

Peter heeft het meisje niet aangesproken, vertelde hij RTL Nieuws: “Uitstappen en zeggen dat de verlichting niet goed is? Lastig hoor. En dan krijg je vaak nog een grote mond ook”. Pas bij een bakje koffie in de kantine van de fabriek waar hij moest wezen, kwam het besef dat dit fataal had kunnen aflopen.

“Op de fiets is de wereld heel anders. In een vrachtwagen zie je veel minder. Twee seconden te laat en je staat in de krant: ‘Fietser overlijdt na aanrijding met vrachtauto’. En dan weet je al wel wat de mensen zeggen: ‘Zie je wel, vrachtauto’s zijn gevaarlijk’. Als er dan daadwerkelijk een aanrijding plaatsvindt tussen een vrachtwagen en een fietser, krijgt de chauffeur al gauw de schuld.”

Peter hoopt dat zijn oproep niet alleen wordt gedeeld, maar dat ouders er ook iets mee doen. “Als er maar een paar zijn die na deze oproep de fietsverlichting van hun kinderen nakijken, ben ik al blij.”

Foto: Fietser in het donker (ANP)

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

 


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie