Ziegler Brandweertechniek
| 12:17 | Arjan Olsthoorn

Ziegler Brandweertechniek bouwt Crashtender voor Kortrijk Airport

Ziegler Brandweertechniek heeft de opdracht gekregen voor de levering van een nieuwe Ziegler Z6 Crashtender aan Airport Kortrijk-Wevelgem in België. Het voertuig wordt in het eerste kwartaal van 2022 geleverd.

De Crashtender wordt opgebouwd op een Titan 6×6 chassis met meesturende laatste as. Het voertuig is voorzien van een Scania 770 pk V8-motor. De Crashtender heeft een 12.000 liter watertank en een 1.500 liter schuimtank aan boord. Tevens is er 250kg poeder aan blusmiddelen aan boord. De Ziegler Z-Cab Air manschappencabine is ECE R 29-3 goedgekeurd. De bediening van het voertuig is conform de gehele lijn van Ziegler met Z-Control.

Ziegler Brandweertechniek is gevestigd in Winschoten.

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

De internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem, gelegen in West-Vlaanderen, heeft een reputatie opgebouwd als zakenluchthaven. De centrale ligging in Europa ondersteunt en versterkt de internationale uitstraling van de regio. Naast zakelijk vliegverkeer maken ook charters gebruik van de luchthaven. Ook zijn er onderhoudsbedrijven van helikopters en vliegtuigen gevestigd. De luchthaven heeft een landingsbaan van 2 kilometer. Afgelopen jaar is een splinternieuwe Taxiway en platform voor vliegtuigen opgeleverd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie