Zeven Scania's voor Van Werven
| 12:54 | Korneel Luth

Zeven Scania’s voor Van Werven

Infra- en Reclycingbedrijf Van Werven uit Oldebroek heeft zeven Scania’s in gebruik genomen.

Het gaat om verschillende types Scania’s. Van Werven koos voor vijf containertrucks waarvan er twee met een haakarmchassis en drie met een kabelrolinstallatie. Eén van die auto’s zal als LZV gaan rijden.

G450’s

De zesde auto is een Scania G450 die voor een stenentrailer staat waarmee het bedrijf stalen rijplaten vervoert en legt. Deze auto heeft een door CUP Engineering opgebouwde voorziening waardoor de chauffeur vanaf de kraan van de cabine ook de auto kan laten besturen. 

“Los van het feit dat dit enorm veel tijd spaart, vonden wij het ook een geruststellend idee dat de afstandsbediening in samenwerking met Scania ontwikkeld is en de importeur er volledig achterstaat,” aldus directeur Cor van Werven. 

4 keer P410

Scania nummer zeven is een G450 6X4 met een Palfinger-kraan. Maar voor vier van de containerwagens koos Van Werven juist voor de lage P-Cabine. “In ons werk moeten we veel in- en uitstappen. De lage instap van de P-cabine is daar een voordeel.” 

Deze vier P’s kregen de 410 pk sterke Scania zescilinder SCR-only motor. “Dat is meer dan voldoende voor wat wij er mee doen. Het feit dat de krachtbron geen EGR-klep heeft, sprak ons ook aan. Want wat er niet op hoeft te zitten, gaat ook niet kapot.” 

Zeven Scania's voor Van Werven

LZV voor containers

De nieuwe LZV van Van Werven krijgt de configuratie van een containerchassiswagen met een trailer. “Wij kunnen nu containers meenemen voor huisvuil, GFT, papier, kunststoffen groenafval.” 

“We deze auto hebben uitgerust met een geijkte weeginstallatie omdat we dan niet steeds eerst naar een weegbrug hoeven te rijden.”  

Luchtgeveerde 9 tons vooras

De nieuwe Scania’s hebben alle een luchtgeveerde vooras. “We wilden negen ton op de vooras hebben. Maar we rijden ook geregeld op onverhard terrein. Dan is het wel weer fijn als je de truck iets hoger kunt zetten. Ik hoor van de jongens dat ze er blij mee zijn, aldus Van Werven.

Van Werven is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van infra en recycling. Het bedrijf heeft de basis in Oldebroek maar werkt inmiddels landelijk vanuit 12 locaties. Van Werven levert en vervoert grondstoffen, zoals zand, grond, granulaat en compost. Van Werven verwerkt het jaarlijks 400.000 ton reststoffen tot gerecyclede product. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf is de containerservice voor bedrijven en particulieren.

 

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie