| 11:46 | Robert Servaas

Zeven DAF XF 530 bakwagens voor Nijssen

Voor de internationale transportactiviteiten bestelde Nijssen uit Nieuw-Vennep bij Truckland zeven identieke DAF XF 530 FAR 6×2 bakwagens met Super SpaceCab en een TraXon automaat. Een keuze die voortkomt uit de goede ervaringen met eerdere modellen (elk met meer dan 1 miljoen kilometer) en het probleemloos over kunnen zetten van de bestaande laadbakken met alles wat daarbij komt kijken via Elenbaas. De vervanging van de bestaande DAF-bakwagens vindt gefaseerd binnen een jaar plaats.

“Verder zijn de chauffeurs zeer te spreken over de ruimte en uitrusting van de grote DAF cabine”, onderbouwt Gerard Nijssen de keus verder. Gerard is onder meer verantwoordelijk voor het wagenpark. “Dat telt momenteel 37 auto’s en staat ten dienste van de bedrijfsonderdelen Nijssen Recycling (Recycling.nl), Fourage.nl en Brantjes Datavernietiging. Wij zijn dus niet echt een transportbedrijf maar zetten onze vrachtauto’s en mensen in voor opdrachten die we voor onze eigen bedrijven uitvoeren. Zo rijden we met deze DAF-combi’s voor bijna 80 procent richting Frankrijk, voor diverse opdrachtgevers en ons eigen recyclebedrijf. Daarna komen we terug met hooi en stro voor het fouragebedrijf. Eigenlijk is het zo dat wij daar heen rijden waar we de beste fourageproducten kunnen inkopen, om die vervolgens bij onze klanten op het erf of onze eigen opslag af te leveren. In de fourage ligt ook de basis van ons familiebedrijf dat in 2018 precies tachtig jaar bestaat. In de zestiger jaren kwam daar de recycling bij en later de datavernietiging. Inmiddels wordt de directie gevoerd door de derde generatie Nijssen.”

Binnen Nijssen (85 medewerkers) heeft men duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op het gebied van recycling en datavernietiging is men een toonaangevende speler en zet in op honderd procent hergebruik van de door bedrijven en particulieren ingezamelde afvalstromen. Door de verregaande scheiding ontstaan er nieuwe grondstoffen, die overal in de wereld weer aftrek vinden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie