*

| 16:22 | Arjan Olsthoorn

Zet in je agenda: Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Het wordt de hoogste tijd om vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Daarom is het 12 december Dag van de Vrachtwagenchauffeur! Zonder al die hardwerkende chauffeurs komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, kleding, onderdelen et cetera nergens aan.

Vrachtwagenchauffeurs zijn de onmisbare schakel in een land waar distributie centraal staat. Chauffeur zijn is een vak! Tal van bedrijven en organisaties ondersteunen daarom dit initiatief, waaronder; BP, Albert Heijn, Jumbo, TVM, Randstad, Mercedes, Scania, Etos en Gall & Gall en straks nog veel meer.

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten. Eerlijk. Oprecht. Vanuit het hart. Vol warmte. Waardering overbrengen. En tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. De uitvoering is in handen van Truckstar en Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Ieder bedrijf kan een leuke activiteit doen

Je kunt een handje helpen chauffeurs op 12 december eens in het zonnetje te zetten: koffie met een taartje bij lossen van de vracht, leg de rode loper uit, verrassingslunch onderweg, alles kan. Jij kan invullen hoe je dat voor je ziet. Het doel: een onvergetelijke dag voor al die vrachtwagenchauffeurs. Meer informatie vind je op dagvandevrachtwagenchauffeur.nl.

7 Reacties
  1. Goedemorgen Arnaud, hou de Truckstar in de gaten, binnenkort wordt hier meer over bekend gemaakt!

 1. het wordt ook wel keer tijd dat er een dag van de Vrachtwagenchauffeur komt we werken ons elke dag uit de naad voor NL en de rest van de EU. Eigenlijk moet het geen dag maar de maand zijn

 2. Zorg er maar voor dat de chauffeur met een 40 urige werkweek genoeg verdient en dat hij/zij ook een 40 urige werkweek kan maken.
  Jongeren/omscholers willen niet allemaal voor een schijntje werken en/of 50 of 60 uur per week werken.

 3. en zelf ook vrachtwagenchauffeusse doe me werk met plezier komt net kijken ben 62 lentes jong rij nu bij post nl en denk dus allebei andered tak in het transport op de vuilniswagen heerlijk

 4. Laten die transport bazen eerst maar eens correct het cao naleven, en niet lopen stelen van chauffeurs, om dan van dat gejatte geld ergens in januarie als kleuters in een zandbak te gaan spelen, wat zich Dakar noemt.
  En dan nog maar niet te spreken dat je erger als zwijnen word behandeld,
  Neem van mij aan bijna 40 jaar in het transport gezeten waarvan bijna 35 internationaal, ;; de hel is beter””
  Toon Vinckx

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie