| 10:16 | Arjan Olsthoorn

Zes nieuwe bakwagens voor Kuijpers Transport

Bij Kuijpers Transport VOF uit Veghel krijgt DAF een steeds groter aandeel in het wagenpark. Dat komt door een optelsom van factoren. Het bedrijf heeft daarom onlangs vier DAF LF 210 bakwagens en twee DAF CF 230 bakwagens aangeschaft.

 “Veruit de meeste trucks bij ons zijn inmiddels een DAF”, aldus directielid Bas Kuijpers. “Met name de LF en CF vinden wij ideaal voor onze werkzaamheden. Dat komt door de lage instap. Chauffeurs waarderen dat. Die bezoeken per dag tot wel 20 adressen voor de distributie van witgoed-artikelen en stukgoederen. Dan is een lage instap erg fijn. We hebben al 12-tons uitvoeringen van de LF. Nu hebben we gekozen voor 16 tons uitvoeringen. Dan heb je 8 ton laadvermogen en die hebben we in bepaalde situaties nodig. Voor nog zwaarder werk hebben we de CF-bakwagens waarin tot aan 9 ton mag.

‘Fijne truck om mee te werken’
“Met de nieuwe generatie van DAF halen we zeer gunstige verbruikscijfers. Bij de trekkers komen we op 1 op 4 tot wel 1 op 4,5. DAF heeft met de nieuwe serie duidelijk flinke stappen gezet om verbruik te verlagen.”

DAF LF bakwagens

De relatie tussen Kuijpers Transport en DAF dateert al van 1995. Toen is de eerste vrachtauto van dit merk aangeschaft. Prijsstelling en onderhoud zijn door de jaren heen gunstig geweest. Kuijpers: “Tel daarbij dat veel chauffeurs graag met een DAF rijden en dan is wat ons betreft de keuze snel gemaakt. De chauffeurs prijzen niet alleen de makkelijke instap, maar ook de ruimte in de cabine en het rijcomfort. Ze vinden het een erg fijne vrachtauto om mee te werken, zeker de nieuwste modelgeneratie.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie