Zes keer DAF Euro 6 voor Jansen Urk
| 10:11 | Marco Bloem

Zes keer DAF Euro 6 voor Jansen Urk

Vijf keer XF, één keer CF

Jansen Transport Urk heeft onlangs de 6e DAF Euro 6 in ontvangst mogen nemen van Bjorn Elijzen , verkoper van Cosmo Trucks Zwolle. De levering bestond uit vijf stuks DAF FTP XF 460 Super Space Cab’s en één DAF FT CF 440 Spacecab. 

De combinatie van enthousiasme van de eigen chauffeurs, een laag brandstofverbruik en goede ervaringen met Cosmo Trucks Zwolle op after sales gebied deden het bedrijf voor DAF kiezen. Jansen is inmiddels vanaf 1984 actief, begonnen als charter en vanaf 1984 geleid door Evert Jansen en Mop Jansen-De Wit. De huidige dagelijkse leiding wordt nog steeds door Evert en Mop ingevuld waarbij er voor de komende jaren opvolging is aangewezen in de persoon van Alie van Lenten-Jansen.  Vanaf 1993 tot 2002 reed het familiebedrijf in het ferryvervoer en agrarisch transport.

Geconditioneerd vervoer

Met de toetreding van Hans van Lenten in 1995 en Arjan Jansen in 1997 ontstond er een VOF. Mede door de inzet en toewijding van Hans en Arjan groeide het wagenpark naar tien eenheden. Na de overname van Wiltra Transport Urk in 2002 groeit het wagenpark naar 21 eenheden en is Jansen zich toe gaan leggen op haar huidige specialisme: geconditioneerd vervoer. De planning wordt vandaag de dag aangestuurd door Jan-Willem Jansen en werkt met een eigen expeditie en Coldstore; welke begin 2008 in gebruik genomen werden te Urk.

Jansen rijdt met haar trucks naast binnenlandse ritten diverse vaste lijndiensten op Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland en Zwitserland.  

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie