Ze zijn getest
| 23:32 | Truckstar Redactie

Ze zijn getest

Na drie mooie en intensieve dagen zijn de zeven trucks in de Truck van het Jaar-verkiezing getest en beoordeeld.

In totaal hebben 21 chauffeurs elk van de zeven trucks ruim een uur lang onder handen gehad en beoordeeld op onderdelen als: de instap, het bedieningsgemak van bijvoorbeeld de motorrem, de schakelaars op het dashboard, het bovenbed en de boordcomputer, de binnenruimte, de stoel, de instap, de stuurwielverstelling, het remvermogen van de motorrem, het schakelgedrag van de automaat, windgeruis, gedoseerd kunnen manoeuvreren, de trekkracht van de motor, etc. Alle opleggers waren geladen en de totaalgewichten lagen tegen de 39 ton. 

De winnaar
De resultaten worden momenteel verwerkt en daar komt een winnaar uit: de Truck van het Jaar 2012 – gekozen door chauffeurs. Dit is een echte en eerlijke uitkomst, want de chauffeurs van Nederland hebben met hun beoordeling en waardering deze truck gekozen. De bekendmaking van die winnaar is op 1 juni.

Oud en nieuw
In deze verkiezing hadden we oude en nieuwe cabines naast elkaar staan. Interessant genoeg blijken de merken die met een wat oudere cabine de strijd moesten aangaan, toch bij de tijd te zijn, in de beoordeling van onze testchauffeurs.

Enthousiasme en professionaliteit
Daarnaast zijn we blij met het enthousiasme en de professionaliteit van de testchauffeurs, én was het voor alle chauffeurs een unieke kans om met zeven prachtige trucks kennis te mogen maken.  

We bedanken alle testchauffeurs die een dag vrije tijd aan de verkiezing hebben besteed, de zeven truckmerken en hun medewerking, onze sponsors en Bouwheer Zeewolde waar we gedurende de drie dagen te gast waren. Uiteraard lees je in de komende nummers van Truckstar meer over de Truck van het Jaar-verkiezing.

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie