Profielfoto - Dennis410
| 14:00 | Truckstar Redactie

Wintertips voor schuifvloer-chauffeurs

Voorkom schade door vorst

Carrosseriebouwer Knapen Trailers uit Deurne bouwt al sinds jaar en dag oersterke trailers, aanhangers en carrosserien. De brabanders zijn vooral bekend geworden door de grootschalige verkoop van schuifvloertrailers.

Ondanks de hoge kwaliteit van de Knapen produkten , zijn de trailers op verschillende punten gevoelig voor winterse weersomstandigheden.
Van Knapen trailers kregen we een handige lijst met tips om schade door vorst te voorkomen:

Tip 1: Zet de systeemcilinders altijd in hun ingeschoven stand.
De vloer in een schuifvloertrailer wordt voortbewogen door cilinders.  In uitgeschoven stand staan de zuigerstangen bloot aan spatwater en condens. Dat zorgt in de winter voor ijsvorming. Wanneer je vervolgens gaat lossen kunnen ijspegels de afdichtingen van de cilinders beschadigen. Zet daarom de vloer altijd stil wanneer de zuigerstangen zich binnen in de cilinders bevinden. Bij zowel de Cargo Floor als bij de Keith Walking Floor systemen staan de cilinders volledig ingeschoven als de vloerplanken zich in de achterste positie bevinden. Dat wil zeggen: zo dicht mogelijk bij de achterdeuren.

Tip 2: Bovenrail voor elke belading controleren
Het zuiver houden van de bovenrail is extra belangrijk als er vorst op de loer ligt. Normaalgesproken verwijdert de borstel van de cargorolwagen (tussenschot) probleemloos vervuiling in de bovenrail. Bij vorst kan de vervuiling echter vastvriezen, wat voor stagnatie kan zorgen tijdens het lossen. Controleer daarom voor belading de bovenrail op vervuiling.

Tip 3: Parkeer zoveel mogelijk binnen
Lastig wordt het wanneer het ’s avonds niet meer mogelijk is om te lossen. Parkeer een schuifvloertrailer in dat geval; wanneer mogelijk binnen. Zeker bij vochtige producten is de kans groot dat vocht uit de lading tussen de schuifvloerplanken kruipt en bevriest. Daarom adviseert Knapen een trailer altijd binnen te parkeren, of ritten zo te plannen dat aan het eind van de dag de trailer onbeladen is.

Tip 4: Smeer de naden tussen vloerplanken goed in
Als binnen parkeren geen optie is dan is het insmeren van de naden tussen de vloerplanken een laatste redmiddel. Belangrijk is om hierbij het juiste smeer- of antivriesproduct te gebruiken. Bij vervoer van levensmiddelen of veevoer heeft een biologisch smeer- of antivriesmiddel de voorkeur, bijvoorbeeld zonnebloemolie. Bij vervoer van andere produkten volstaat wellicht dieselolie of petroleum.

 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie