| 11:52 | Rik Werner

Winterbandenseizoen begint en dus lanceert Dayton vers vrachtwagenrubber

De eerste serieuze nachtvorst zit er al weer op en vrachtwagenbandenfabrikant Dayton lanceert prompt twee nieuwe banden die geschikt zijn voor gebruik in winterse omstandigheden. Het betreft de Dayton D550S stuurband en D650D trekasband.

De nieuwe D550S en D650D winterbanden zijn, aldus de fabrikant, bedoeld voor lichte (3,5 tot 7 ton) en medium (7,5 tot 16 ton) vrachtwagens. D550S-stuurband is volgens Dayton een robuuste band die gelijkmatige slijtage combineert met een betrouwbare wegligging in natte en droge omstandigheden. De zogenoemde stone ejector technologie moet het karkas in goede staat houden, om eventuele loopvlakvernieuwing mogelijk te maken.

Trekasband

De D650D-trekasband zorgt volgens de Europese Bridgestone-dochter voor een goede tractie- en remrespons, terwijl het tie-bar loopvlakontwerp slijtage tot een minimum zou moeten beperken. Beide banden hebben de aanduiding de M+S (Mud & Snow) en 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake), waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in winterse omstandigheden. De D550S en D650D zijn per direct verkrijgbaar in de gangbare maten 215/75R17.5 en 265/70R19.5. Dayton meldt dat het bandengamma in de loop van volgend jaar wordt uitgebreid.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie