Actros Werkman
| 08:00 | Arjan Olsthoorn

Werkman viert 100-jarig bestaan met nieuwe Actros

Werkman Transport uit Uithuizermeeden heeft een bijzondere nieuwe Mercedes-Benz truck in gebruik genomen: de Actros L Bigspace 6×2 1863. Deze aanschaf is om meerdere redenen bijzonder.

“Dit is de motor met 630 pk, de sterkste, en deze truck is precies zo samengesteld als de chauffeur het graag ziet”, vertelt Wout Werkman, de eigenaar van het transportbedrijf. De Actros is bovendien nagenoeg de honderdste truck van Mercedes-Benz die Werkman in gebruik neemt in het honderdjarige bestaan van het familiebedrijf.

Aardappelen

De nieuwe Actros rijdt voor het bedrijf Werkman Transport, met als grootste klant Landjuweel. Wout Werkman legt uit: “Dat is het aardappelverwerkingsbedrijf van mijn vader, Bram Werkman. Wij verzorgen de aanlevering van aardappelen vanaf de boeren. AB Texel vervoert het na verpakken richting de distributiecentra van ketens als Plus, Smeding en Poiesz.”

Tot een aantal jaren geleden reed Landjuweel nog zelf met aardappelen. Wout: “Innovatie en kwaliteit zijn de belangrijkste speerpunten van het bedrijf, dat is gespecialiseerd in sorteren, wassen en verpakken. Wij organiseren de levering naar de fabriek.”

‘Mercedes-geloof’

“Net als in het bedrijf van mijn vader en opa hebben we hier het ‘Mercedes-geloof’: ik kies enkel en alleen voor het merk met de ster. Deze nieuwe Actros is een mooie kroon op het werk van de chauffeur Emmo. Hij mocht hem helemaal naar eigen inzicht samenstellen. Het is de sterkste motorisering met 630 pk. Daarbij koos onze collega onder andere voor luchtgeveerde voor- en achterassen, het luxe interieurpakket met hoogwaardige audio-installatie en een magnetron. Ook heeft deze Actros een camera die goed overzicht geeft tijdens het laden. Ja, dealer Wensink heeft een knap staaltje werk geleverd: zo in de bedrijfskleuren en met de bestickering en verstralers staat er nu een prachtig visitekaartje voor ons bedrijf”, vertelt Wout trots.

Derde generatie

Dat de rijder voor Werkman Transport ‘zijn’ Actros naar eigen inzicht kon samenstellen is niet zomaar. Werkman: “Deze man is al drie generaties en ruim 45 jaar voor ons aan het werk. En naar grote tevredenheid. Eerst reed hij voor mijn opa en later voor mijn vader bij Aardappelspecialist Landjuweel. Nu, in de nieuwe constructie, is hij voor mijn transportbedrijf onderweg. En al die jaren heeft hij dus alleen maar Mercedes-Benz gereden.”

De nieuwe Actros is er een in een lange rij van Mercedes-trucks. “Als familiebedrijf kiezen we al sinds eind jaren ’50 voor Mercedes-Benz. Dit zal zo’n beetje het honderdste exemplaar zijn”, vertelt Wout Werkman trots.

Over het familiebedrijf

Wout Werkman (28) verzorgt met zijn onderneming Werkman Transport het transport van voornamelijk aardappelen en uien. Hiervoor werkt het bedrijf intensief samen met De Koster Transport in Goes, Zeeland. De grootste klant van Werkman Transport is Aardappelspecialist Landjuweel B.V. uit Oosternieland. Dit familiebedrijf is nu in handen van vader Bram Werkman en werd in 1922 opgericht door Wolter Werkman. Landjuweel heeft zich gespecialiseerd in het sorteren, wassen en verpakken van een zeer breed aanbod aardappelproducten. Dit gebeurt ook onder de eigen, succesvolle merken Jongens Van De Klei en Le Bistro.

Mercedes-Benz Actros 1863

Mercedes classic

1 Reactie
  1. Mooie auto hoor, fraaie kleuren ook. Persoonlijk zou ik dan alleen ook de spiegel behuizing rood spuiten. Maar verder zeer fraaie auto. Veel veilige kilometers gewenst,

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie