Johan Jansen
| 11:00 | Arjan Olsthoorn

Wensdag voor chauffeur Johan Jansen

Afgelopen weekend verzorgde Stichting Noah4All een mooie wensdag voor vrachtwagenchauffeur Johan Jansen. Hieronder vind je een verslag van team Noah4All.

Johan Jansen is een van ons, een chauffeur die met kleurrijke bloementjes zijn klanten in heel Europa verblijdde. Hoe mooi kan het leven zijn? Rijdend in zijn Volvo lag de wereld aan zijn voeten. In de warme landen kwam hij het liefst, de wat koudere landen stonden lager op het verlanglijstje, maar schik had hij in elk land.

De wereld van Johan veranderde plotseling is 2018. De stoel in zijn vertrouwde cabine werd plotsklaps verruild voor een rolstoel en dat was enorm confronterend voor hem. Het besef van het niet meer kunnen rijden daalde bij hem in, wat hem zeer zeker niet hielp in het herstel.

Plezier

Voor zijn vrouw Saskia en het gezin viel het ook zwaar, zij moesten er de schouders onder zetten om Johan toch nog de wil van het leven te geven. Steunen kan je op veel manieren doen en het belangrijkste is om het plezier weer terug te laten vloeien in de aderen van Johan. Een van de manieren om het plezier weer in de aderen van Johan te krijgen is om hem het gevoel van vier jaar geleden weer te laten beleven. Daar kon Noah4All afgelopen weekend een steentje aan bijdragen.

De verrassing

De Noah4All Wenstruck reed naar het verzorgingshuis waar Johan verbleef. Buiten zat hij te wachten samen met zijn verzorgster, die had laten weten dat er een speciale verrassing aan zat te komen. Een Scania draaide het plein op en de verbazing was alom. “Kijk Johan, wij gaan een dagje uit,” zei de verzorgster.

Voordat wij het wisten zat Johan in zijn rolstoel al op zijn plek in de Noah4All Wenstruck. Dat het een Scania was deed Johan wel een beetje pijn aan zijn ogen, een Volvo was beter geweest. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Johan zat weer op zijn favoriete plek, in de truck met een fantastisch uitzicht.

De volgende verrassing stond te wachten bij ITC in Oss, zijn vrouw Saskia zijn kinderen en kleinkinderen wilde zijn lach niet missen. Oud collega Rene en zijn voormalige werkgever Pascal stonden hen ter zijde met een aantal andere collega’s die Johan wilde ondersteunen met de tour.

Uitsmijter

Iedereen vond zijn plek in de vrachtwagens en de route liep door het Brabantse landschap. Johan genoot, zijn ogen gaven zijn geluk van dat moment weer en dat na een moeizame strijd. Johan heeft niet veel wensen, dit was immers al fantastisch maar wat hij ook wel graag zou willen, is een uitsmijter eten. Het verzorgingshuis kan hem die wens moeilijk geven ook al willen zij het graag, de geldkraan is al aardig dichtgedraaid en dat is zeer triest te noemen.

Wegrestaurant Malden was de volgende stop in de verrassing voor Johan, alwaar een mega-uitsmijter voor hem werd geserveerd. Hij genoot met volle teugen net zoals de rest van de gasten. Na de lunch overhandigde Pascal en Rene een mooie herinnering in de vorm van een canvasdoek met daarop zijn voormalige truck. Een foto met daarop de tijd van vroeger laat je weer teug gaan naar het moment van geluk, onbezorgd en vrij. De realiteit van vandaag laat toch een ander beeld zien en dat is een behoorlijk beslagen spiegel die je niet voor je wilt houden.

Groet

Na de lunch werd de terugreis ingezet en de trucks die het konvooi begeleide haalde de Noah4All Wenstruck in, met de luchthoorn namen zijn symbolisch afscheid van Johan. Natuurlijk wel met een terugkerende groet want Johan blijft altijd een collega van ons. Die groet deed Johan zoveel goed dat hij even zijn moment moest pakken, even terug in zichzelf en al het goede over zich heen laten komen. Je staat er niet alleen voor is de boodschap van Noah4All.

De Noah4All dag was prachtig maar wel vermoeiend en dat was merkbaar. Na het afscheid kwamen de emoties los, dat mag want het is heftig om je baan en je leven te verliezen aan een rotziekte.

Wij danken iedereen die aan deze Noah4All dag heeft meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

Heeft u ook een wens die met de doelgroep te maken heeft, kijk op de website van Stichting Noah4All en vul daar het inschrijfformulier in. Verras diegene met een dag temidden van hun collega’s, familie en vrienden.

2 Reacties
  1. Hallo Johan super lief wat je schrijft hij was echt onder de indruk en ja hij had een super baas, ben nog steeds iedereen erg dankbaar voor alles. Gelukkig had hij een goede dag. het is triest om te zien dat hij daar maar zit in zijn rolstoel iedere dag hetzelfde 11.00 eruit eten en buiten zitten met een peuk. Hij praat niet dus als ik langs kom zitten we een aantal uur stil. Deze dag was zo geweldig en emotioneel. Dank je wel voor je schrijven. Gr Saskia Jansen.

  2. Hoi Johan Jansen wat een mooie dag heeft u meegemaakt met u familie wat geweldig om als truckstar lid dit te mogen meemaken, ik ben er stil van.
    ik zie een transportbedrijf wat ontzettend fijn met zijn personeel omgaat zoals de firma Kaatee uit UIthoorn en de firma Itc uit Oss en natuurlijk de stichting Noach 4All voor het organiseren voor deze leuke dag in een moeilijke tijd voor Johan .
    Maar Johan blijf positief en geniet van je gezin en Familie en kleinkinderen en sterkte allemaal

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie