Wemmers Tanktransport
| 08:48 | Arjan Olsthoorn

Wemmers Tanktransport neemt twaalf Actros trekkers in gebruik

Wemmers Tanktransport uit het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf heeft in juni twaalf nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. De Actros 1845 LS trekkers zijn voor Wemmers Tanktransport de eerste van de nieuwe generatie.

Voor Wemmers Tanktransport was de ingebruikname van deze Actros trekkers een heuglijk moment. Met deze nieuwe serie Actros trekkers werd vlootnummer 1200 aan het wagenpark toegevoegd. De door Hogenbirk Bedrijfswagens geleverde serie bestaat uit twaalf Actros 1845 LS trekkers met brede StreamSpace cabine. Algemeen directeur Wemmers Tanktransport Paul van den Nieuwenhuizen: “Ik verwacht veel van deze spiegelloze Actros. Ik vind het een mooie innovatie die ongetwijfeld een positief effect zal hebben op het brandstofverbruik en de veiligheid van onze chauffeurs en medeweggebruikers. Bij de aanschaf van deze nieuwe Mercedes-Benz trucks hebben we zoals altijd ook goed gekeken naar chauffeurscomfort, verbruik en restwaarde. Dat plaatje moet in zijn geheel kloppen.”

110.000 kilometer per jaar
De trucks worden ingezet voor het vervoer van vloeibare levensmiddelen zoals plantaardige oliën, glucose en vruchtensappen. Wemmers Tanktransport heeft als eis dat 25 ton lading meegenomen kan worden en de lege combinatie daarom niet meer dan 15 ton mag wegen. Daarom zijn de trucks voorzien van een geïntegreerde schotel en uitgerust met aluminium velgen. Toch heeft de luchtgeveerde Actros ook veel extra’s aan boord met onder meer het Safety Pakket met Active Brake Assist 5, afstandsregeling en chauffeursairbag. Daarmee kiest Wemmers Tanktransport bewust voor de meest veilige oplossing. Naar verwachting zullen de trucks 110.000 kilometer per jaar afleggen in het tanktransport in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Onderweg ervaart de chauffeur het comfort van de MultiMedia Cockpit Interactive met groot touchscreen, Mercedes-Benz trucknavigatie en geïntegreerd app-portal. Voor extra comfort buiten de rijtijden zijn de trucks voorzien van standairco.

Wemmers Tanktransport

Wemmers Tanktransport
Het familiebedrijf Wemmers dat al vanaf 1880 actief is, heeft zich in de jaren zestig tot en met negentig helemaal gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen als plantaardige oliën, vetten, vruchtensappen, glucose en cacao producten. Inmiddels is het bedrijf met een vloot van een kleine 300 trekkende eenheden een grote speler op de Europese markt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie