Wematrans op pad met DAF CF
| 16:21 | Korneel Luth

Wematrans op pad met DAF CF

Wematrans uit Honselersdijk rijdt sinds kort met een nieuwe DAF CF.

De DAF CF is gespoten in de nette paarse kleur van Wematrans met mooie witte accenten. De trekker wordt ingezet als LZV en is daarvoor uitgerust met de MX-11-motor met 440 pk, MX Engine Brake en de AS-Tronic automatisch schakelende 12-versnellingsbak.

Om het verbruik verder te verlagen is de trekker opgebouwd met een dakspoiler, fenderset en sideskirts. Ook de keuze voor de MX-11 is genomen vanuit verbruiksperspectief.

Wematrans op pad met DAF CF
Een imposant span, de CF als LZV met oplegger en wipkar.

CF Space Cab: lage instap, ruime cabine

De DAF CF is voorzien van de ruime Space Cab-cabine. Die heeft namelijk lekker wat ruimte maar daarnaast heeft de CF ook een lage, prettige instap en heeft de chauffeur vanaf zijn werkplek een goed zicht. De CF is verder uitgerust met een Super-Air chauffeursstoel, aslastbewaking, een Pioneer Radio/CD speler, Orlaco frontzichtcamera en een LED lichtbalk. 

Wematrans op pad met DAF CF
De DAF CF werd afgelopen herfst nipt tweede in de Truck van het Jaar 2015-verkiezing, waarbij 21 chauffeurs zeven zware distributie-trucks zeer uitgebreid testten. De DAF CF won daarbij ook een deelprijs: die voor de beste werkplek. Lees meer via deze link.

Demo’s van diverse merken

Aan het wagenpark van Wematrans zijn de afgelopen jaren voornamelijk Volvo trucks toegevoegd, waaronder enkele LNG-voertuigen. Maar tijdens de oriëntatie op een nieuwe trekker hadden, zoals bij veel transportbedrijven gebruikelijk is, ook andere merken een kans. Wematrans maakte een uitgebreid vergelijk tussen verschillende merken. Diverse demo’s reden ritten bij Wematrans. 

Uiteraard was het brandstofverbruik een belangrijk criterium, maar ook het chauffeurscomfort. De nieuwe DAF CF kwam op beide punten goed uit de verf. Bovendien heeft Wematrans goede ervaringen met de DAF CF in het verleden. Reden genoeg om een CF aan de vloot toe te voegen.

Sierteeltvervoer

Wematrans vervoert bloemen en planten. Een betrokken team van chauffeurs, planners en logistiek medewerkers zorgt op uiterst professionele wijze voor het transport en de logistieke verwerking van bloemen en planten. Het bedrijf bouwt voortdurend aan een goede en lange relaties met opdrachtgevers.

In de sierteeltsector staat snelheid en kwaliteit van het transport evenals verantwoord transporteren centraal. Nieuwe, schone aandrijflijnen passen goed in dat plaatje. Wematrans heeft vestigingen in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk en is op alle grote veilcentra in Nederland vertegenwoordigd.  
  
De nieuwe DAF CF werd geleverd bedrijfswagenspecialist BLOM-DSW.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie