| 10:05 | Robert Servaas

Weer twee Iveco LNG-trekkers voor Bakker Logistiek

Bakker Logistiek te Tilburg heeft onlangs twee nieuwe IVECO Stralis NP460 trekkers in gebruik genomen. Deze LNG trekkers zijn af fabriek voorzien van een hefbare voorloopas en hebben een GVW van 50 ton.

De nieuwe voertuigen zijn uitgerust met 460 pk en 2000 Nm krachtige IVECO Cursor 13 aardgasmotoren en schakelen middels de HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbak. De trekkers hebben twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 500 liter, wat goed is voor een actieradius van zo’n 750 km.

Bakker Logistiek mag met deze stille trucks (Piek gecertificeerd) buiten de venstertijden in binnensteden bevoorraden. Daarnaast levert de inzet van deze trucks op LNG grote voordelen op voor het milieu. De reductie van de CO2-emissie is 15% en kan bij het gebruik van bio-LNG oplopen tot 95%. Daarnaast stoot de aardgasmotor van de IVECO’s 70% minder NOx en 95% minder fijnstof uit dan een vergelijkbare dieselmotor.

Momenteel heeft de complete Bakker Groep 10 vestigingen en distributiecentra in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Zeewolde. Het totale wagenpark bevat ruim 600 trekkende eenheden en bij het bedrijf werken ruim 1850 medewerkers. Het transportbedrijf was één van de eerste ondernemingen in Nederland die trucks inzette met LNG als brandstof.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie