Amerika
| 13:08 | Rik Werner

Deze week in Amerika alle lof voor de vrachtwagenchauffeur

Je kunt veel zeggen van de Verenigde Staten. Maar een ding staat als een paal boven water: de vrachtwagenchauffeur heeft in ieder geval deze week over waardering niets te klagen.

Het is in de VS, van 10 tot en met 16 september, National Truck Driver Appreciation Week. Niet voor de eerste keer trouwens. Transporteurskoepel The American Trucking Associations (ATA) is de initiator. Doel is het maatschappelijk belang van het goederenvervoer in het algemeen en de cruciale rol van de chauffeur in het bijzonder onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Hard work

‘National Truck Driver Appreciation Week is when America takes the time to honor all professional truck drivers for their hard work and commitment in tackling one of our economy’s most demanding and important jobs’, zo staat te lezen op de website van ATA. ‘These 3.5 million professional men and women not only deliver our goods safely, securely and on time, they also keep our highways safe.’

Kijk, daaruit spreekt nog eens waardering. Grote waardering zelfs. Social dumping? No way! Iets voor ons, Europeanen, om een voorbeeld aan te nemen?

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie