Wagenborg
| 15:59 | Rik Werner

Wagenborg maakt van plaatsing tunneldelen Groningen waar spektakelstuk

De firma Wagenborg heeft het huzarenstukje zojuist afgerond. De onderneming heeft in Groningen de delen geplaatst voor de nieuwe Esperantotunnel en de Esperantokruising. De klus maakt deel uit van de renovatie van de Ring Zuid rond de provinciehoofdstad.

Eén van de eerste grotere projecten van Wagenborg in de renovatie van Ring Zuid bestaat uit het plaatsen van de Esperantotunnel (fietstunnel) en de kabelkoker op de Esperantokruising. Om beide tunnels onder het spoor te kunnen plaatsen, zijn de spoorbanen tijdelijk verwijderd.

Wagenborg

Live via webcam

De elementen van de fietstunnel, 18 stuks in totaal, zijn één voor één aangevoerd vanaf de tijdelijke opslagplaats bij Rusthoven. Wagenborg zette een 700 tons mobiele kraan in om de 32 ton wegende elementen (14 in totaal) van de kabelkoker te plaatsen en een 500 tons mobiele kraan om de 44,5 ton wegende elementen van de fietstunnel te plaatsen. Een spectaculair schouwspel, dat door veel belangstellenden live via de webcam is gevolgd.

Wagenborg

Treinen

Zodra de werkzaamheden op de Esperantokruising gereed zijn, wordt de bouwput weer dicht gemaakt en de spoorbanen teruggeplaatst. De planning is dat de treinen tussen Groningen en Assen, Winschoten en Veendam vanaf maandag 14 augustus weer rijden.

Wagenborg

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie