Clean Mat
| 14:53 | Arjan Olsthoorn

Vuilniswagen met MirrorCam voor Clean Mat Truckverhuur

Onlangs heeft Clean Mat Truckverhuur een Mercedes-Benz Actros 2533 L VLA 6×2/4 van de nieuwe generatie in gebruik genomen. De huisvuilwagen wordt door de specialist in reinigingsvoertuigen verhuurd aan bedrijven en gemeentelijke diensten in de afvalbranche.

“Onze nieuwe Actros-huisvuilwagen rijdt veel in drukke binnensteden, waar de chauffeur constant bedacht moet zijn op fietsers, voetgangers en obstakels. De Mercedes-Benz veiligheidssystemen ondersteunen de chauffeur en helpen risico’s verkleinen”, vertelt hoofd verhuur Martin Roos. Daarmee doelt Roos op onder meer de MirrorCam, het camerasysteem dat de zijspiegels vervangt. Samen met SideGuard Assist verkleint de MirrorCam de dode hoek significant. Met de standaard Active Brake Assist 5 beschikt de nieuwe Actros bovendien over een innovatief noodremsysteem. Niet alleen kan het onder bepaalde omstandigheden een noodstop uitvoeren wanneer stilstaande of bewegende objecten worden waargenomen. Ook herkent het systeem bewegende, onverwacht overstekende voetgangers en kan vervolgens bij een voertuigsnelheid tot 50 km/h een noodstop uitvoeren.

Clean Mat

Onlangs heeft Clean Mat Truckverhuur een Mercedes-Benz Actros 2533 L VLA 6×2/4 van de nieuwe generatie in gebruik genomen.

Klanten komen om verschillende redenen bij het bedrijf uit het Gelderse Andelst terecht. Denk aan het opvangen van piekbelastingen, ter vervanging van een defect voertuig uit eigen stal of ten behoeve van een overbruggingsperiode. Al deze organisaties hebben weer andere behoeften. “Als verhuurbedrijf moeten wij daar direct op kunnen inspelen”, vertelt hoofd verhuur Martin Roos.

Clean Mat

De huisvuilwagen is voorzien van Geesink Norba achterlader.

Geesink Norba heeft de achterlader opgebouwd. Deze is aangedreven via een power take-off (PTO) op de motor. De Actros is bovendien voorzien van een stuurbare voorloopas, waardoor de vrachtwagen beter kan manoeuvreren in de soms krappe binnensteden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie