bekogeld
| 11:34 | Arjan Olsthoorn

Vrachtwagens bekogeld tussen Lille en Parijs

Meerdere chauffeurs hebben ons laten weten dat er verschillende Nederlandse vrachtwagens zijn bekogeld op de Franse A1 ter hoogte van afslag Roye, tussen Lille en Parijs. Vanaf de viaducten daar ter plaatse worden zandzakken naar beneden gegooid om doelbewust passerende vrachtwagens te raken en beschadigen.

Gelukkig zijn er tot op heden nog geen gewonden gevallen.

Vrachtwagenchauffeur Danny van Dijk rijdt voor De Wit uit Hillegom en deelt zijn verhaal op Facebook. “Allemaal even opgelet, de afgelopen weken zijn er tussen Lille en Parijs een paar debielen actief die het leuk vinden om troep vanaf het viaduct te gooien. Ik heb het zelf drie weken geleden ervaren op een zondagavond rond 23 uur ter hoogte van afslag Roye. Zat lekker te sturen in het pikdonker en opeens een bizarre klap op mijn cabine. De binnenkant kwam deels los, kasten sprongen open en het plafond klapte naar beneden.”

Op advies van zijn werkgever reed hij door naar een bemand tankstation om daar de politie te bellen en de schade nader te inspecteren. Later is een truck van Vreugdenhil ten prooi gevallen aan eenzelfde incident. Op de foto’s is te zien dat de oranje zandzak door de voorruit op het bed van de chauffeur terecht is gekomen. Stel je voor dat dit object de chauffeur of bijrijder raakt…

Van Dijk doet een emotionele oproep: “Let op ter hoogte van de afrit Roye aan beiden kanten. Laten we allemaal oogje in het zeil houden en deze idioten proberen te stoppen. Rij voorzichtig allemaal.”

Vooralsnog is bij ons niet duidelijk of meer chauffeurs dit hebben meegemaakt tussen Lille en Parijs. Desalniettemin is het noodzaak om op te letten in Frankrijk… We hopen dat de politie snel actie onderneemt en er niet nog meer trucks worden bekogeld.

1 Reactie
  1. Te gek voor woorden, absurd dat zulke debielen zoiets veroorzaken. Zijn er doorde politie geen consessies gedaan, maatregelen genomen, onderzoek ingesteld? Heb zelf in zuidfrankrijk door drugverslaafden en bezopen lui ook zoiets meegemaakt maar dan met bierflessen ,hele voorruit kapot, aangifte gedaan maar nooit meer iets van gehoord want dat is te mooeilijk om op te lossen, maar chauffeurs aanhouden en controleren en beboeten niet te flauw, dat kunnen ze wel in viva la france !!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie