Vrachtje sneeuw voor de beachclub
| 20:54 | Truckstar Redactie

Vrachtje sneeuw voor de beachclub

Het Oostenrijkse Troll Transport, onderdeel van Wemmers Bleskensgraaf, heeft af en toe een bijzondere vracht te vervoeren: sneeuw!

Afgelopen juli was het weer zover. Voor de Keulse beachclub ‘km689’ werd er een vracht sneeuw geladen op 3.000 meter hoogte. De Ötztaler Gletscher, in het bekende skigebied Solden, werd bedwongen via speciaal geprepareerde wegen. Vervolgens werd er zo’n 25 kuub sneeuw geladen in een Schmitz koeloplegger. Extra koeling was volgens Ulf Schmid, general manager van Troll Transport, niet nodig: de isolatie volstond om  zo’n 700 kilometer verderop kraakwitte verse sneeuw op de terrassen van de beachclub af te leveren.

A. Jansen bouwt DAF Torpedo
Zo’n koeloplegger zien deze Oostenrijkse berggeiten niet vaak!

Thuiswedstrijd

Troll Transport is gesitueerd in Imst, dus voor het bedrijf is een vrachtje sneeuw laden in Solden een thuiswedstrijd. Het was dan ook niet de eerste keer dat Troll ingeschakeld werd voor een sneeuwtransport. Zo vervoerde het in november 2012 nog een vracht sneeuw naar een wintersportevent in het Deense Aarhus. Ook heeft het bedrijf diverse opleggers uitgevoerd met reclame voor het nabijgelegen wintersportgebied. Sinds 2007 maakt Troll onderdeel uit van de Wemmers Tanktransportgroep.

Vrachtje sneeuw voor de beachclub
Mooi plaatje zo tussen de besneeuwde bergtoppen

18 mei Roadcarddag
Zo’n laadadres is uniek!

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie