Vrachtautomarkt groeit sterk
| 22:51 | Bert Mateboer

Vrachtautomarkt groeit sterk

Het gaat heel goed met de verkoop van nieuwe trucks. Dat is goed nieuws voor de IAA die dit jaar van 22 tot 29 september in Hannover wordt gehouden.

Vorig jaar nam de verkoop van zware trucks (boven 6 ton) in West-Europa toe met 14 procent. In sommige landen, als Spanje en Nederland, werden zelfs twintig procent meer zware trucks verkocht. Ook in de eerste maanden van dit jaar ging de groei onverminderd door. Dat maakte Matthias Wissmann, president van het Verband der Deutschen Automobilindustrie (VDA), vandaag bekend op een persconferentie ter voorbereiding van de IAA-vrachtautotentoonstelling in Hannover. Wissmann noemde de verkoopgroei een belangrijke steun in de rug voor de tentoonstelling die eens in de twee jaar plaats vindt.

Ook de markt van aanhangers en opleggers groeide vorig jaar flink: er werd een toename van ruim 6 procent vastgesteld. Bij de bestelwagens nam het aantal verkopen eveneens fors toe. In tegenstelling tot Europa ging het in de Verenigde Staten een stuk minder: na zes jaar groei werd daar vorig jaar een teruggang in de verkoop van zware trucks vastgesteld. Wissmann gaat ervan uit dat dat een cyclische inzinking is en dat de verkoop in de VS dit jaar weer gaat stijgen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie